REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se reabilitează trama stradală din municipiul Constanța

Se reabilitează trama stradală din municipiul Constanța

Replica API 3 august 2021 | 00:00 744

Noi șantiere de lucrări edilitare sunt deschise în zonele rezidențiale. În această săptămână, se asfaltează carosabilul pe străzile Dunării, Frigului, Aurora și pe aleea Portul Nou din cartierul Abator. Lucrări de modernizare a carosabilului se execută și în zona Casa de Cultură. Pe strada I.G. Duca, se decapează zona carosabilă pe tronsonul delimitat de strada Țepeș Vodă și strada Maior Gheorghe Murea iar la finalul săptămânii lucrările se vor extinde și pe strada Artileriei.

Pe străzile din cartierele Palazu Mare și Baba Novac se îmbunătățesc condițiile de trafic rutier. Echipele administratorului drumului public intervin cu utilaje pentru amenajarea suprafețelor pe străzile Tache Ionescu, Pallady, Putna și pe aleile Morilor și Sânzienelor.

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale avansează pe bulevardul Mamaia. Pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Renașterii, se decopertează suprafața pietonală iar în paralel se montează borduri noi și se amplasează pavele moderne.

Pe bulevardul Tomis, se refac trotuarele în zona de acces către blocurile TS2, TS3 și TS4. Infrastructura trotuarelor este consolidată cu borduri noi și se asfaltează suprafața decopertată.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe aleea Berzei, în zona blocului IV20, pe strada Oleg Danovski și pe aleea Magnoliei. Se refac suprafețele în vederea asfaltării.

În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiționare a finisajelor exterioare de tencuieli.

Echipele administratorului drumului public intervin cu echipamente profesionale pentru igienizarea spațiilor verzi din aliniamentele stradale.

Pentru siguranța participanților la trafic, se recondiționează echipamentele de semaforizare și se montează indicatoare de informare în toate zonele din oraș. De asemenea, se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367