REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se redeschid piețele în România? Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament

Se redeschid piețele în România? Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament

Replica API 11 noiembrie 2020 | 22:20 1966

Camera Deputaților, for legislativ, a luat o decizie, marți, în privința piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și talciocurilor.

Deputații au decis, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, piețele mixte și volante, talciocurile, târgurile și bâlciurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

”Trebuie să redeschidem și piețele în spații închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, piețele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate”, a spus Lorand Balint Magyar.

”Este o prostie (închiderea piețelor – n.r.), iar piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție. Pentru că ieri până și cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noștri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană”, a spus și deputatul PSD Daniel Suciu.

Și deputatul USR Cătălin Drulă a susținut că închiderea piețelor a fost „pripită și nejustificată”. ”USR PLUS nu e de acord cu închiderea piețelor agroalimentare. Dincolo de asta, rămâne acest proiect care e aberant. În primul rând este neconstituțional, iar tehnic și juridic este un dezastru. Acest amendament zice că târgurile și bâlciurile nu vor fi închise niciodată în stare de urgență”, a adăugat Drulă, scrie impact.ro.

Legea, ce conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 93 de abțineri. Aceasta va merge la președintele României, pentru promulgare.

Deputatul PSD Daniel Suciu a adăugat că liberalii au votat în comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea piețelor, în contextul pandemiei de coronavirus.

”E adevărat, se închid piețe. Aceste piețe sunt închise acolo unde sunt primari ai PSD. Se repetă același scenariu din perioada stării de urgență, când foarte mulți primari PSD au ținut acele piețe în aer liber închise. PSD politizează absolut orice. PSD, cel care plânge de mila oamenilor, este același PSD vechi, condus de Liviu Dragnea, care a alungat românii din țară.

Acum mimează o anumită grijă față de românul de rând. Sunt aceeași pesediști care v-au bătut în stradă și v-au alungat din țară. Oameni buni, nu vă lăsați mințiți de aceeași pesediști. Azi colegii au votat la comisie o ordonanță care are foarte multe lucruri bune. Așa cum ne-a obișnuit, PSD intervine pe ordonanțele de urgență și le modifică. Ceea ce se întâmplă este un joc politic, de campanie, ieftin”, a replicat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ESTE MARE PANDEMIE DIN CAUZA CIORILOR SI CURVELOR LIBIDINOASE DIN COLUMBIA.
1
0
Nu este normal ca pietele sa fie inchise . Cu ce este mai riscant in piata fata de un magazin .
0
0
cu asemenea masuri va luati adio de la mult visata majoritate!Si uite asa ne vom PSD-iza din nou!
0
0
CE BINE IMI PARE CA A INCHIS SI PIATA UNIRI,CA ACOLO NU MAI AI LOC DE CIOROIUL ALA CARE TE FURA LA CANTAR SI ITI I,A MARFA CU JAPCA
3
0
muie florin roman
0
0
Chitac a lasat deschise doar 5 din 17 piete in Constanta. Chitac e PNL-PDL, var cu Petrov.
1
1
legea a fost votata si de PNL-isti si de USR-isti... ce zice plavanul acum?
4
2
Mai trebuie promulgata si de presedinte.. Acesta o poate trimite inapoi spre reexaminare.. Deci mai dureaza..
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102