REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se redeschide dosarul poliţiştilor care ajutau hoţii din Portul Constanţa

Se redeschide dosarul poliţiştilor care ajutau hoţii din Portul Constanţa

Replica API 5 mai 2016 | 00:47 440

La apel

La apel

Trei agenţi de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, respectiv Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Cosmeanu, dar şi două persoane civile, între care şi angajaţi în port, adică Florin Mustăţea şi Costel Bobric au fost condamnaţi în luna martie a anului curent. Însă, decizia nu a fost definitivă şi, pe 3 mai 2016, a fost înregistrat apelul.

Costel Bobric a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare, Florin Mustăţea 3 ani şi 8 luni închisoare în regim de detenţie, iar Sorin Daniel Moraru 2 ani de închisoare cu suspendare. Cristina Stoica a fost achitată pentru pentru infracţiunea de tăinuire, iar Toader Luca pentru luare de mită întrucât nu există probe că a comis infracţiunea. Sorin Cosmeanu a primit 3 ani cu suspendare şi i s-a suspendat dreptul de a fi ales în autorirăţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa functia publică şi de a exercita profesia de poliţist, pe o durată de 3 ani, a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

De asemenea, Cristian Buga a primit 2 ani cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată şi nu mai are voie să exercite profesia de poliţist pe o durată de 2 ani. Şi acesta va executa muncă nerenumerată în folosul comunităţii. Totodată, Nicolae Zanet a fost condamnat la 3 ani cu suspendare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de poliţist pe o perioadă de 2 ani. Reamintim că oamenii legii au destructurat o grupare care se ocupa cu furturile din Portul Constanţa, din vagoanele de marfă, fiind vorba de combustibil, îngrăşământ şi etanol. Lucrurile erau foarte bine împărţite. Astfel, Florin Mustăţea dar şi alte persoane sustrăgeau bunurile, după care „cotiza” poliţiştilor de la Transporturi Maritime, care erau pe tură, între 300 şi 600 de lei.

Cu mită se alegeau şi agenţii de pază de la porţile de acces în port, dar şi angajaţii de la SN CFR Marfă SA. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că indivizii sustrăgeau din vagoanele-cisternă ale S.C.O.T. S.A.. Ulterior, combustibilul era vândut cu ajutorul lui Costică Bobric, cunoscut ca şi Costică Benazinaru'. Acesta îşi amenajase un „magazin” în grădina din faţa blocului FD11, din Poarta 6, acolo unde locuieşte. La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367