REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Se reia concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul instituției Avocatul Poporului

Se reia concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul instituției Avocatul Poporului

Replica API 19 octombrie 2018 | 09:17 382

O candidată de la Constanţa a semnalat nereguli!

O candidată de la Constanţa a semnalat nereguli!

Concursul privind ocuparea a mai multor posturi din cadrul instituției Avocatului Poporului, la Birourile Teritoriale din țară, se reia! Asta după ce, mai mulți candidați, printre care și o constănțeancă, au sesizat instituția privind neregulile de la concursul organizat de Avocatul Poporului pentru ocuparea a opt posturi la Avocatul Copilului. Se pare că există legături suspecte între persoane din sistem şi anumiţi candidaţi. Spre exemplu, fiica unei angajate de la Constanța se numără printre candidații care au susținut examenul pe 24 septembrie a.c..

Instituția Avocatul Poporului a organizat concurs pentru ocuparea a 8 posturi vacante la Domeniul de activitate Apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, concurs ce a avut loc pe 24 septembrie. Pentru postul de expert-specialiazare juridică, de la Constanța, 10 persoane și-au depus dosarele de înscriere, însă doar două au participat la examen, celelalte fiind respinse după selecția dosarelor.

Astfel, Anida Murad și Alina Pangrate sunt candidatele care s-au bătut pentru singurul post de expert din cadrul Biroului Teritorial Constanța. Au susținut proba scrisă de specialitate, unde Anda Murad a obținut 66 puncte, iar Alina Pangrate 53 puncte; proba practică de utilizare a calculatorului, Murad obținând 77 opuncte, iar contracandida ei, 100 puncte și proba interviului.

Anda Murad a ”bifat” 68,33, iar Pangrate 82,66 puncte. Avocata Anida Murat a declarat, pentru Replica de Constanța, că are suspiciuni mari cu privire la corectitudinea concursului, în contextul în care contracandidata ei este fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea. Aceasta consideră că Pangrete a știut subiectele, în special la proba calculatorului, aceasta îmbrăcând forma unei surprize. În urma sesizările transmise la Avocatul Poporului, s-a decis reluarea concursului!

”Având în vedere rezultatele verificării prealabile, în regim de urgență a aspectelor semnalate, Avocatul Poporului a dispusreluarea întregii proceduri de organizare și desfășurarea concursului”, a transmis, pentru Replica de Constanța, Matei Vîrtou, purtătorul de cuvânt al instituției. Ce spune acesta despre faptul că la concurs a participat fiica unei angajate de la Constanța care, de altfel, a și fost admisă?

”Regulamentul cadru cuprinde numai dispoziții referitoare la cazurile în care o persoană nu poate fi desemnată în calitate de membru în comisia de concurs sau în comisia de soluționare a contestațiilor, dispoziții care nu au fost incidente în cazul postului de expert la Domeniul de Activitate Apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului din cadrul Biroului teritorial Constanța.

Întrucât coordonatorul Biroului nu a făcut parte din niciuna dintre cele două comisii”, au precizat reprezentanții A.P. Cât despre proba calculatorului, care a îmbrăcat forma unei surprize...”Comisia a stabilit planul probe practice constând în verificarea cunoștințelor de utilizare ale calculatorului, în baza criteriilor de evaluare prevăzute de art.23 din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a perosnalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice”, a transmis Vîrtosu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti niste reporteri foarte nepregatiti. Ceilalti 8 candidati de la Constanta nu au luat proba scrisa...Nu a fost respins nici un dosar depus pentru Constanta...Informati-va mai bine inainte sa scrieti stiri aiurea.
2
2
dati-l afara pe ciorbea ,acest om de nimic
4
0
Asa se numesc functiile publice
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218