REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se reiau demersurile pentru un Spital Regional la Constanţa

Se reiau demersurile pentru un Spital Regional la Constanţa

Replica API 10 martie 2016 | 00:00 800

Promisiunea noului prefect al judeţului, Adrian Nicolaescu

Promisiunea noului prefect al judeţului, Adrian Nicolaescu

Ani de zile, proiectul naţional privind construirea mai multe spitale regionale s-a aflat în moarte clinică. S-a dorit a fi o unitate sanitară mult mai mare decat actualul Spital Clinic Judetean de Urgenţă, însă şi-a dat duhul în timpul licitaţiilor, din varii motive. Ei bine, proiectul a fost reînviat, iar noul prefect al judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va face toate demersurile pentru realizarea proiectului privind înfiinţarea Spitalului Regional Constanţa.

Acesta este un proiect la nivel naţional, iniţiat în 2007, iar studiul şi toate documentele privind acest proiect sunt la Ministerul Sănătăţii. „E de datoria mea să impulsionez realizarea acestui proiect. Dosarul cu toată documentaţia este la Ministerul Sănătăţii, va fi reactualizat şi trimis spre reavizare”, a declarat prefectul. Spitalul ar urma să fi situat în cartierul Viile Noi, în spatele serelor şi va deservi regiunea de sud-est a României, mai exact şapte judeţe. Suprafaţa destinată este de 10 hectare.

„Încercăm să facem tot ceea ce ţine de noi pentru ca acest proiect să primească finanţare. Sperăm să obţinem finanţarea“, a spus Cristina Schipor, şefa Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Câtd espre cadrele medicale care vor activa aici, Schipor a menţionat: „Suntem preocupaţi de pregătirea viitorilor medici, de pregătirea medicilor rezidenţi”.

Unitatea spitalicească va fi împărţită pe mai multe secţii, iar, în total, va avea peste 770 paturi. Pentru medicina internă vor fi disponibile peste 300 de paturi, pentru sectorul rezervat părinţilor şi copiilor vor fi disponibile aproximativ 150 de paturi, iar pentru secţia de chirurgie sunt prevăzute aproximativ 300 de paturi. Costurile pentru intregul proiect, atât construcţie, cât şi dotări, se vor ridica la peste 100 milioane de euro.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367