REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se REJUDECĂ DOSARUL în care se cere DEMOLAREA blocului lui CARAMAN, din buza plajei Reyna

Se REJUDECĂ DOSARUL în care se cere DEMOLAREA blocului lui CARAMAN, din buza plajei Reyna

Replica API 3 septembrie 2021 | 23:16 12384

Blocul turn de 12 etaje situat în Faleză Nord, chiar în buza plajei Reyna, al cărui proprietar este Cristian Caraman, se află din nou în atenția magistraților constănțeni, după ce s-a cerut demolarea imobilului. Afaceristul a câștigat pe fond, în anul 2020, însă pe 1 septembrie a fost înregistrat apelul, așa că fiul fostului secretar de stat, Sirma Caraman, nu stă liniștit.

Dacă magistrații admit apelul formulat de Constanța Altfel, atunci Caraman va trebui să demoleze mastodontul. Blocul este construit pentru SC Cristian Impex SRL, firmă ce aparţine în acte lui Cristian Caraman, adică fiul Sirmei Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi fost director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea.

De la Cuptorul cu plăcinte, la bloc cu 12 etaje

Societatea deţine fabrica de pâine „Cuptorul de Aur“, înființată încă din 1994, dar care de-a lungul timpului a reuşit să depăşească stadiul de patiserie în Piaţa Veche din Tulcea. Firma are acum în spate o fabrică modernizată pe baza unui proiect de 1,3 milioane de euro, finanţare europeană. Aceeaşi societate, Cristian Impex SRL, a bifat şi un proiect FEADR, pentru siloz şi moară cereale, în valoare de aproximativ 200.000 euro. Nici nu este de mirare că societatea s-a descurcat atât de bine în hăţişul birocraţiei, de vreme ce mama lui Cristian Caraman este fostul director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea, Sirma Caraman. Iată că, de la modesta patiserie la fabrică şi moară de cereale, familia Caraman investeşte într-un bloc care va avea ca destinaţie locuinţe de vacanţă şi regim hotelier.

În 2015, societatea familiei Caraman încerca să obţină certificat de urbanism pentru modificarea proiectului de construire a unui imobil P+2E cu destinaţie locuinţe colective şi spaţii comerciale în limita a maximum 25% din suprafaţa construită. Astfel, el dorea să ridice un bloc cu şase etaje şi comerţ la parter, dar nu i s-au eliberat documentele necesare. Între timp, cum-necum, problema a fost rezolvată!

Inițial, autorizația de construire a fost eliberată pentru societatea Best Wood Company SA, deținută de trei italieni, Mattia Venezia, Michele Arriello și Carmelo Gariffo, însă proiectul a fost cedat, trei ani mai târziu, firmei Cristian-Impex.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367