REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se rupe USR?!

Se rupe USR?!

Replica API 30 octombrie 2017 | 00:00 566

Stiripesurse:

Stiripesurse:

15 parlamentari şi lideri de filiale USR semnează o scrisoare deschisă prin care denunţă ilegalităţi în organizarea congresului care a dus la alegerea lui Dan Barna ca preşedinte al partidului. Semnatarii cer "recunoaşterea crizei de moralitate şi legitimitate de la vârful USR, remedierea de urgenţă a problemelor şi revenirea la principiul respectării regulilor inclusiv şi mai ales în interiorul partidului".

"Respectarea regulilor este un principiu fondator al USR și începe în interiorul USR. Dacă USR este corupt din interior, el nu își poate îndeplini misiunea publică de a curăța politica românească.

Este așadar de datoria noastra să semnalăm public faptul ca regulile au fost incalcate in mod repetat de catre Biroul Național al USR.

Alegerile de delegați din 15.10. 2017 de la București au fost statutare, dar rezultatul nu a convenit pentru ca 58 din cei 63 de delegați îl susțineau pe Cristian Seidler. Cu acest rezultat la București și cu susținerea din țară (96 de delegați au lipsit sau și-au anulat votul), Seidler ar fi câștigat președinția USR din primul tur - legal, legitim, curat.

Biroul Național a facut tot posibilul pentru a anula alegerile de la București și a organizat alegeri paralele, nestatutare, care au durat 3 zile de “organizat”. S-au făcut multiple abuzuri: votanții au fost desemnați de catre Biroul National, iar pe liste au fost trecute persoane care nu au candidat să fie delegați.

Comisia Municipală de Arbitraj a Municipiului București a constatat aceste nereguli și a declarat alegerile paralele din 23-25.10.2017 nestatutare. Ca atare, Congresul Extraordinar este nestatutar, deoarece a primit delegați aleși nestatutar.

Așa cum s-a vazut și la vot, rezultatul ar fi fost cu totul altul daca aceste incalcari ale statutului nu s-ar fi produs.

Prin urmare, solicitam presedintelui votat ieri la un Congres viciat – precum si celor care l-au impins in fata – sa ia act de situatia creata prin ilegalitatile pe care le-au girat sau chiar instrumentat. Cerem recunoasterea crizei de moralitate si legitimitate de la varful USR, remedierea de urgenta a problemelor si revenirea la principiul respectarii regulilor inclusiv si mai ales in interiorul partidului", se arată în scrisoarea publicată de deputata Lavinia Cosma şi semnată de: Lucian Stanciu-Viziteu- deputat si presedinte filiala Bacau, Mihai Botez-deputat, Lavinia Cosma-deputat, Cosette Chichirau-deputat, Cristi Ghica-senator, Ramona Dinu-senator, George Dirca-senator, Bogdan Rodeanu-deputat si presedinte filiala Galati, Andrei Plujar-presedinte filiala Caras, Nicusor Lina-presedinte filiala Teleorman, Catalin Stancu-presedinte filiala Braila, Ana Ciceala-Consilier municipal, Cami Mahalean-presedinte filiala Deva, Cristina Coroblea-Consilier local sector 5, Mihaita Sava-presedinte filiala Buzau.

Nicuşor Dan, fondatorul USR, între timp plecat din partid prin demisie, alimentează scandalul şi acuză lipsa de reacţie a unor lideri USR la "abuz şi ilegalitate, la denaturarea scopurilor pentru care organizaţia s-a creat". Nicuşor Dan susţine că are o datorie faţă de oamenii care s-au alăturat USR pentru el şi care acum nu ar mai suporta ilegalităţie din partid.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saracul Gigi, nu inceteaza sa ne uimeasca cu prostia lui. Nicusor Dan a fondat partidul ala, bai sulica. Astia pe care ii iei in brate l-au dat afara pt ca nu a fost de acord cu sustinerea cauzei poponarilor. Sau poate esti si tu un partar.
0
0
Mai copii ! A fost ales un presedinte - zic eu - reprezentativ si inteligent . Cu delegatii , merge la interpretare , in functie de sustinerea din teritoriu , iar cu carcotasii de felul Nicusor Dan , nici nu trebuie discutat . Ei fac parte , de amu , din alta lume , politica ... USR-ul trebuie rupt de ortodoxisti , de cei cu fitze si de cei paraleli cu realitatile mioritice . La munca !
0
1
tradatorii dracu in coreea cu voi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614