REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Se schimbă sistemul de programare pentru vaccinare! Valeriu Gheorghiță: 'Este o aplicație care se dezvoltă'

Se schimbă sistemul de programare pentru vaccinare! Valeriu Gheorghiță: 'Este o aplicație care se dezvoltă'

Replica API 17 ianuarie 2021 | 00:00 1376

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță faptul că sistemul de programare se va schimba. Astfel că oamenii se pot înscrie pentru vaccinare, iar când un loc va fi disponibil ei vor fi notificați.

„Nu sunt suficiente doze în acest moment. Pfizer a explicat că scăderea dozelor a fost dată de producție. Încercăm să extidem perioada cu 20 de zile pentru a da drumul la programări.

Este o aplicație care se dezvoltă care permite unui număr mult mai mare de oameni să se înscrie. Să încercăm să stea în așteptare și să se aloce acel loc.

Cred că vom face destule locuri pentru toți cei care vor să se vaccineze.

Centrele din București sunt deja pregătite. Vom deschide 2 puncte de vaccinare pentru București pentru cei care n-au apucat să se programeze. De asemenea, analizăm și alte centre să deschidem în viitor. (...)

E adevărat că sunt o serie de disfuncționalități... Chiar dacă modul de programare era cât se poate de simplu tot s-ar fi ocupat locurile. Noi vom încerca să facem asfel încât omul să fie pus în așteptare și el să fie notificat când apare un loc. Luăm în calcul să fie eliminată validarea de la medicul de familie pentru cei cu boli cronice”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Chiar dacă se vaccinează pacienților le este recomandat să poarte masca și să respecte măsurile de protecție.

„Rata de imunizare este de 90%. Însă date despre o posibilă infectare în privința celor care se vaccinează, care să fie dată mai departe, este sub semnul întrebării. Pot să spun acum că fără să avem dovezi medicale concrete riscul de transmitere va fi mai mic. Este prudent să respectăm măsurile de protecție până se imunizează mai multți oameni și până avem date și studii în acest sens”, a conchis Gheorghiță, conform știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se mai dezvolta nimic in tara asta. Daca pe hartie nu s-a putut pune la punct actiunea de vaccinare,va dati seama ce s-a intamplat cand s-a trecut la situatia reala din teren.Iar acum se spune ca se ia in calcul sa fie eliminata validarea de catre medicul de familie a pacientilor cu boli cronice.O sa se ajunga la cozi, imbulzeli si alte acte in conditiile in care se spune ca va fi o criza a vaccinurilor pentru Europa si America.Bine ca au fost vaccinati cei din arca lui Noe, iar dupa ei... Potopul.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614