REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se scot bordurile din zona Perla şi se face sens giratoriu la Galeriile Soveja

Se scot bordurile din zona Perla şi se face sens giratoriu la Galeriile Soveja

Replica API 10 mai 2016 | 23:44 564

Cum se schimbă „faţa” Constanţei, după discuţiile dintre primar şi taximetrişti:

Cum se schimbă „faţa” Constanţei, după discuţiile dintre primar şi taximetrişti:

Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor din Constanţa s-au întâlnit cu primarul interimar Decebal Făgădău, vinei, 6 mai. Potrivit acestora, au fost analizate toate problemele cu care ei se confruntă, urmând a se lua şi măsuri. Spre exemplu, vor fi montate toalete ecologice în staţiile pentru taximetre, iar în zona Perla din Mamaia vor fi scoase bordurile. De asememenea, vor fi amenajate şi reamenajate mai multe staţii, inclusiv cea din zona Galeriilor Soveja, acolo unde va fi amplasat un sens giratoriu şi se va regândi şi modifica modul de desfăşurare a activităţii de maxi-taxi în municipiul Constanţa.

O delegaţie a Camerei Taximetriştilor din Judeţul Constanţa s-a deplasat la Primăria Municipiului Constanţa, vineri, 6 mai, unde a avut o întâlnire de două ore şi jumătate cu primarul interimar Decebal Făgădău, a anunţat preşedintele Lică Neagu. S-au discutat toate problemele pe care le întâmpină taximetriştii constănţeni în desfăşurarea activităţii lor. În acest sens, de comun acord, au fost acceptate aproape toate doleanţele noastre. În a doua jumătate a lunii mai se va asfalta şi amenaja staţia Delfinariu.

Vom nominaliza 10 staţii unde vor fi amplasate wc-uri ecologice şi coşuri de gunoi. La staţia de la Perla (Mamaia) se vor scoate bordurile pentru a se efectua deplasarea din interiorul rândului de aşteptare, fără ca ceilalţi taximetrişti din faţă să facă vreo manevră suplimentară). Se va monta un gard în staţia de la magazinul Tomis, pentru a nu se mai permite intrarea în faţa rândului a taximetriştilor indisciplinaţi. Se va încerca amenajare staţiei Spital, sus, în parcarea din faţa Spitalului Judeţean. Se va crea un flux de îmbarcare-debarcare clienţi în curtea Spitalului Judeţean”, a transmis Lică Neagu, după discuţia cu primarul interimar.

Potrivit lui Neagu, se vor reamenaja şi staţiile din Mamaia în funcţie de noile condiţii de trafic, iar asta nu e tot: „Se va înfiinţa o staţie taxi la noul cartier de blocuri de pe strada Baba Novac (blocurile lui Mazăre pe srada Operei). Staţia Betoane va fi redefinită (în aceeaşi zonă) deoarece în acea intersecţie se va construi un sens giratoriu. Se va regândi şi modifica modul de desfăşurare a activităţii de maxi-taxi în Municipiul Constanţa. Se va amenaja staţie taxi în Portul Tomis. Se va amenaja staţie taxi în centru lângă fosta Banca Agricolă, iar la Lupoaică putem aştepta clienţi, dar fără a deranja în nici un fel traficul rutier”, mai susţine preşedintele Camerei Taximetriştilor.

Linie telefonică directă pentru comunicarea problemelor din trafic

Tot pe pagina Camera Taximetriștilor din Constanța este specificat faptul că se va înființa o linie telefonică directă, la care taximetriştii pot comunica în orice moment tot ce constată defectuos în trafic: gropi săpate şi neastupate, gunoaie aruncate în locuri nepermise, autoturisme parcate în staţiile taxi, canalizări înfundate sau ţevi sparte, semafoare blocate, taximetre pirat, autovehicule parcate sau abandonate în locuri în care se blochează circulaţia etc.

"Se va organiza o întâlnire cu Poliţia Naţională, Poliţia Rutieră, Poliţia Locală, Camera Taximetriştilor şi primar, pentru ca împreună să găsim soluţii şi să conlucrăm pentru eliminarea taximetriştilor piraţi, precum şi a altor aspecte negative din taximetrie. Se va semna un Protocol de Colaborare între Primăria Municipiului Constanţa şi Camera Taximetriştilor din Judeţul Constanţa, pentru ca împreună să facem în așa fel încât activitatea de taximetrie să fie la nivel european", a mai spus Neagu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218