REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se sparg trotuare pentru rampe la garaj. Care este reacţia administraţiei locale

Se sparg trotuare pentru rampe la garaj. Care este reacţia administraţiei locale

Replica API 10 octombrie 2016 | 00:29 735

Inventivi

Inventivi

sursa foto baricada verde

O vorbă spune că „regulie sunt făcute pentru a fi încălcate” şi pe acest principiu se pare că merg şi mulţi dintre constănţeni! Mai exact, aceştia aleg să spargă trotuarele realizate pe bani publici pentru a-şi crea rampe pentru a intra în garaje. Astfel de situaţii se regăsesc atât pe strada Nicolae Iorga, cât şi pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.

Locuitorii oraşului de la malul mării continuă încălcarea regulilor! Dacă demolarea sau construirea clădirilor fără autorizaţie nu mai sunt o noutate, iată că mai nou oamenii sparg trotuarul realizat pe banii publici pentru a-şi construi rampe către propriile garaje. Două exemple concrete au fost reclamate în ultima săptămână. Primul caz se înregistrează pe strada Nicolae Iorga, nr. 6. Oamenii care locuiesc în zonă se arată revoltaţi de situaţie. „Pe strada Nicolae Iorga, la nr.6, un cetăţean a tăiat trotuarul să-şi facă rampă de intrare în garaj. O doamnă chiar a căzut destul de rău acolo”, a precizat Daniel.

O situaţie similară se regăseşte şi pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în apropiere de City Park Mall. „Vizavi de City Park, un dezvoltator de betoane a sacrificat trotuarul pentru a-şi face intrarea in garaje. Acestui dezvoltator ar trebui să i se aplice amenzi în continuu pentru perturbarea traficului pietonal. Unora li se pun beţe în roate să instaleze nişte corturi pentru perioade scurte de timp, iar alţii nu au probleme să distrugă complet infrastructura pietonală”, a precizat un constănţean.

„Este o chestie relativă şi depinde de la caz la caz, în funcţie de autorizaţia de construire a imobilului, dacă are un acces sau dacă prin autorizaţie s-a cerut un acces către garaj. Sunt cazuri diferite şi nu e general”, a precizat Drăguţ Encică, din cadrul Poliţiei Locale. Precizarea vine în contextul în care, spre exemplu, medicul sirian Fawaz Chazli, care îşi deschide un cabinet medical pe strada Ion Lahovari, a fost reclamat de vecini pentru că a spart trotuarul din faţa construcţiei sale.

În cazul acesta, urmare a verificărilor, reprezentanţii Poliţiei Locale au comunicat că totul se desfăşoară cu respectarea legii. „Există o autorizaţie pentru modificarea unor branşamente. Constructorul are obligaţia ca la finalul lucrării (trotuarul spart pentru intervenţia la branşamente – n.r.) să readucă strada la starea iniţială”, a menţionat Poliţia Locală.

Diana NEAŢĂ

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/medicul-sirian-fawaz-chazli-reclamat-de-vecini-pentru-lucrarile-de-la-noul-sau-cabinet-292010/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218