REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Se strâng bani de la elevi pentru cadourile profesorilor de Moş Crăciun

Se strâng bani de la elevi pentru cadourile profesorilor de Moş Crăciun

Replica API 17 decembrie 2011 | 00:00 133

Pentru că au fost cuminţi,

Pentru că au fost cuminţi,

Dacă tot se apropie sărbătorile de iarnă, umblă vorba prin târg cum că Moş Crăciun şi-ar lua sacul în spinare şi ar porni la drum să viziteze instituţiile de învăţământ constănţene. Un lucru frumos şi demn de lăudat, am putea spune, numai că datele problemei se schimbă puţin când aflăm că persoanele care sunt trecute pe lista Moşului sunt cadrele didactice, nicidecum copiii. Şi cum criza economică persistă, Moşu e cam sărac şi ar cam trebui ajutat în acţiunile lui. Şi de cine ar putea fi ajutat dacă nu de portofelele părinţilor? Cum datele problemei s-au lămurit, să trecem la rezolvare. Pentru acest lucru cele mai multe dintre insituţiile de învăţământ au început "cheta", mai după buget, mai după merite.

Cel mai mare interes îl observăm în cadrul liceelor, la clasele a IX-a şi a X-a, unde, probabil, este instalată perioada de tatonare a terenului, de formare a impresiilor, dar nu se exclud nici şcolile generale. Astfel, la şcoala generală nr.7 "Remus Opreanu", suma se învârte în jurul cifrei de 20 lei, lucru pe care îl întâlnim şi la şcolile primare din oraşul Năvodari. Şcoala generală nr 18, din zona Anda ridică puţin "licitaţia", ajungându-se cu lejeritate la 25 de lei. Facem un pas şi ne îndreptăm atenţia către licee. Primul pe listă este Colegiul Comercial Carol I, elevii de aici fiind dispuşi să dea nici mai mult, nici mai puţin de 20 de lei. "Strângem să-i luăm ceva dirigintei, un parfum poate sau ceva cosmetice", a declarat, pentru "Replica", un elev al Colegiului Comercial Carol I, din clasa a IX-a. Acelaşi lucru îl regăsim şi în cadrul Liceului Pedagocic, suma de 20 lei fiind pe buzele tuturor elevilor. Urcând puţin din puct de vedere ierarhic, observăm că Liceul Eminescu creşte puţin miza, ajungând undeva la 30 de lei, bani meniţi să aducă un strop de fericire în sufletele profesorilor - facem aici precizarea că gestul nu este de condamnat, având în vedere salariile de mizerie ale profesorilor, prin urmare ne aşteptăm ca reprezentanţii Inspectoratului Şcolar să nu-şi exprime, din nou, indignarea faţă de cele apărute în presă! În fine, din toată analiza făcută, realizăm că cele mai avantajate cadre didactice sunt cele de la Colegiul Mircea cel Bătrân, unde sumele strânse pentru cadouri se învârt în jurul cifrei 40. Probabil au fost mai cuminţi, doar Moşu ştie ce face, nu? La final am lăsat Liceul Decebal, locul preferat de întins pe catedră al Andreei Bododel, unde elevii claselor a XI-a sunt dispuşi să dea câte 20 de lei. Aşadar, în funcţie de buget sau de starea sufletească, cert este că Moşu va veni în şcolile constănţene.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614