REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se suspendă CONSTRUCȚIILE pe Lăpușneanu! PUZ-ul a fost suspendat în instanță

Se suspendă CONSTRUCȚIILE pe Lăpușneanu! PUZ-ul a fost suspendat în instanță

Replica API 9 noiembrie 2018 | 00:06 597

Planul Urbanistic Zonal Lapușneanu – concret, privind zona delimitată la nord de B-dul Aurel Vlaicu, la sud de str. Soveja, la vest de aleea Umbrelor, iar la est de B-dul Alexandru Lăpușneanu – a fost suspendat, anunță reprezentanții Asociației Constanța Altfel. Suspendarea PUZ-ului vine după ce magistrații Curții de Apel Constanța au decis, în luna octombrie a.c., suspendarea executării a două hotărâri ale Consiliului Local Constanța.

„Ființe” rău intenționate încearcă să descurajeze orice demers de contestare a autorizațiilor de construire și documentațiilor urbanistice nelegale! Propagând informații false!

O astfel de informație este aceea potrivit cu care PUZ Lăpușneanu, care ne-a privat de zeci de hectare de spații verzi, supraviețuiește urmare a respingerii acțiunii prefectului de anulare a acestuia.

Adevărul este că respectivul PUZ, care ar permite distrugerea a alte câteva hectare de spații verzi, este suspendat la cererea asociației noastre, iar suspendarea va dura până când va fi soluționată acțiunea noastră prin care solicităm anularea. Cât timp durează suspendarea, pe respectiva arie nu poate fi eliberată nicio altă autorizație de construire, nu pot fi aprobate alte PUZ-uri!

Evident că sperăm că prefectul va ataca hotărârea prin care acțiunea domniei sale a fost respinsă ca tardivă! Măcar pentru că are această obligație!

În concluzie, PUZ-ul este suspendat, ”investitorii” care abia așteaptă să mai trântească un bloc sau să vândă unul, să construiască posturi trafo... să mai aștepte!

Să auzim de bine!”, se arată într-un comunicat al Constanța Altfel, semnat de senatorul Vergil Chițac.

Menționăm că, la începutul lunii noiembrie a.c., judecătorii Tribunalului Constanța au respins o acțiune în instanță a Instituției Prefectului, vizând același PUZ, motivând că a fost tardiv depusă.

Însă, referitor la acțiunea Asociației Constanța Altfel, judecătorii de la instanța superioară, Curtea de Apel Constanța, au dat următoarea soluție: „Admite recursul. Casează în tot hotărârea recurată şi rejudecând admite acţiunea. În temeiul art.14-15 din Legea nr. 554/2004. Suspendă executarea HCLM nr.102/2015 şi nr. 57/2016 până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea actelor administrative. Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 260 lei către reclamantă. Definitivă”.

Ambele hotărâri de Consiliu Local vizează un singur PUZ inițiat de firma Agexcom Internațional SRL și prevăd aprobarea PUZ-zona delimitată la Nord de bdul Aurel Vlaicu, la Vest de Aleea Umbrelor și Aleea Melodiei, la Sud de str. Soveja și la este de bdul Al. Lăpușneanu. Cea de-a doua hotărâre, HCLM 57/2016, vizează îndreptarea unei erori materiale din hotărârea mai sus menționată, cu numărul 102 din 2015.

Zona studiată, în suprafață de 142.347 mp, include terenul inițiatorului în suprafață de 718,20 mp și face parte din zona centrală a municipiulu Constanța, aflată de-a lungul bdl.-ui Al. Lăpiușneanu, între strada Soveja și bdl.-ul Aurel Vlaicu , vis-a-vis de Parcul Tăbăcăriei. În limitele zonei reglementate există blocuri de locuințe colective cu regim de înîlțime P+4 și o spălătorie auto. Pe amplasamentul pe care există în acest moment spălătoria, se propun funcțiuni: servicii de cazare-hotel, numai pe baza unui Plan Urbanistic de detaliu aprobat. Înființată în anul 1991, firma are sediul în București. Este controlată de Sisteme Internaționale de Afaceri SA, al cărei administrator este Valentin Gheorghe Ionescu, ce deține 6,67 % din acțiuni. Sisteme Internaționale de Afaceri SA deține 50% din capitalul S.C. Agexcom Internațional S.R.L., iar Popescu Burchi Alexandru Dragoș Vlad, care este și administratorul societății, 50 %.

F.B.

Citește și: Asociația lui Vergil Chițac a obținut în instanță suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Local Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stai linistita, Maica. Nu e vorba de nicio spaga aici. PUZul a fost promovat si votat cu elan, pentru ca asa a voit Domnul Mazare. Prietenii stiu de ce. Puteti sti si dvs. de ce, daca, spre deosebire de jurnalistii focosi care au scris articolul, va documentati si aflati cine sunt baietii cu firma respectiva si ce relatii au ei cu un fost primar din CTA
0
0
Asa maica da-le la capul ala numai cu puz-uri si spagi.
4
1
Bravo tot asa va rugam sa o tineti !
16
1
Singurii care fac ceva!
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614