REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se trage cu TUNURILE în guvern: `Ministrul Teodorovici minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă`

Se trage cu TUNURILE în guvern: `Ministrul Teodorovici minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă`

Replica API 15 octombrie 2018 | 00:25 268

Europarlamentarul Siegfried Mureşan spune, vineri, că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ”minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă” şi susţine că Guvernul ar trebui să recunoască că nu a făcut nimic pentru fermierii afectaţi de pestă porcină şi să sprijine amendamentele în negocierile finale pe buget, conform News.ro.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a postat, vineri, un mesaj pe Facebook, ca reacţie la declaraţia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a spus că Guvernul României nu a făcut nico propunere de tăiere de fonduri în Consiliul Uniunii Europene pentru fermierii afectaţi de pestă, şi afirmă că Teodorovici ”minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă”.

”După ce ieri am făcut public că Guvernul României a votat tăierea fondurilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, domnul Teodorovici a făcut o serie de afirmaţii neadevărate. De aceea, trebuie să îl corectez, să vă spun unde greşeşte şi unde minte: Ministrul Teodorovici spune: «România nu a propus nicio tăiere». Adevărul este: Guvernul a votat tăierea, asta am spus eu ieri, acesta este adevarul. Nu am spus că ei au propus tăierea, ci că au votat fără să clipească reducerile de fonduri. Acesta este un lucru grav în sine. Un guvern competent s-ar fi opus cu succes acestor tăieri”, scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

Acesta continuă explicând că, ”ca să-şi justifice incompetenţa”, Eugen Teodorovici a avut ”obrăznicia” de a-l acuza că nu a depus amendamentele la liniile bugetare corecte.

”Primul meu amendament este depus la linia bugetară «05.02.15.99 - alte măsuri pentru carnea de porc, carnea de pasăre, ouă, apicultură sau alte produse de origine animalăۚ». La această linie, eu am cerut 100 de milioane de euro. Este exact linia bugetară la care, în bugetul de anul anterior, au fost alocate 60 de milioane de euro pentru combaterea pestei porcine şi a gripei aviare. Consiliul, cu votul Guvernul României, a propus zero euro la această linie bugetară”, mai spus Mureşan, potrivit sriripesurse.ro.

Acesta explică apoi că a depus încă un amendament la linia bugetară "17.04.04 - Fondul pentru măsuri de urgenţă privind sănătatea animalelor şi plantelor", care a finanţat în 2015 măsuri de combatere a pestei porcine africane în Ungaria şi Slovacia.

”La acea vreme, domnul Teodorovici era tot ministru al Finanţelor, deci ar trebui să ştie. Ministerul Finanţelor Publice tot încearcă să găsească explicaţii pentru că Guvernul a votat tăierea fondurilor. Adevărul este că eu mă ocup să aduc fonduri UE pentru fermierii afectaţi de PPA, iar ei nu au făcut nimic. Singurul lucru bun pe care îl pot face de acum este să recunoască că nu au făcut nimic şi să sprijine amendamentele mele în negocierile finale pe buget”, a mai scris Mureşan în mesajul de pe Facebook.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunţat, joi, că Guvernul condus de Viorica Dăncilă a votat în Consiliul Uniunii Europene (UE) tăierea fondurilor europene pentru fermierii afectaţi de pesta porcină.

Ministerul Finanţelor a reacţionat şi a transmis, pentru News.ro, că poziţia Consiliului adoptată în data de 4 septembrie nu avea cum să includă amendamente depuse ulterior datei de 11 iulie, dată la care statele membre au convenit proiectul de buget.

Ulterior, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că România nu a făcut nicio propunere de tăiere a fondurilor pentru despăgubiri în cazul pestei porcine, el acuzându-l pe europarlamentarul Siegfried Mureşan că duce în Parlamentul European “practica” din legislativul românesc şi încearcă să imprime o confuzie în spaţiul public.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati ORBILOR PENSIILE SPECIALE si toate ,,specialitatile" pe care le dati godacilor psd! Astia mananca tot bugetul tarii. Oamenilor cinstiti care au muncit toata viata si au pensii de kkt le dati prosteala la latrina 3 si Romania tv! Pensiile speciale ruineaza tara si ne distrug pe toti! Ingroapa Romania toata.
0
0
ALDE, PNL si PSD, ACEIASI MIZERIE! P-ULEA O SA VA MAI VOTEZE! SA VAD MACOVEI, PREDA SAU KOVESI CARE SE BAT PENTRU ROMANIA, NU OASTE DE STRANSURA ALDE, PSD & PNL
3
0
Jegul asta de muresan este un vanzator si tradator de tara! Numai cacat mananca acolo la parlamentul european
1
3
Sa vedem pe cine o sa voteze taranii la urmatoarele alegeri. Pesedeul le-a dat-o-n mana. O sa manance rabdari prajite de sarbatori. Sa transmita antena trei cum dragnea taie porcul. Muie dragnea, muie pesede !!!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102