REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se trezeşte PNL? Huţucă anunţă o campanie de informare privind Pilonul II de pensii – FOTO PLIANT!

Se trezeşte PNL? Huţucă anunţă o campanie de informare privind Pilonul II de pensii – FOTO PLIANT!

Replica API 18 mai 2018 | 00:00 213

Bogdan Huțucă a susținut joi, 17 mai, o conferință de presă la sediul Partidului Național Liberal din Constanța pentru lansarea unei campanii de promovarea a modificărilor pe care liberalii le dores să le implementeze în timp cu privire la Pilonul II de pensii. La eveniment au participat și liberalii Septimiu Bourceanu și Bogdan Barață. Campania va include o informare a populației țintă de până în 45 de ani cu privire la ce sume urmează să primească cu actualele reglementări la pensie, dar și riscurile actuale pe care le-au prezentat în cazul în care actuala conducere a Guvernului va „intoxica” cetățenii.

Astfel, în momentul de față, contribuția la Pilonul II de pensii este de 3,75%, restul de 21,25% din contribuția angajatului fiind direcționați către Pilonul I, cel al Statului. Liberalii doresc să facă o informare corectă a populației cu privire la ce sume ar trebui să se aștepte să încaseze la bătrânețe, iar, de asemenea, doresc să strângă semnături pentru o petiție. PNL dorește ca valoarea contribuției să fie de 6%, asta după ce actualul Guvern a scăzut contribuția de la 5.1% la 3.75% după ce au trecut obligațiile contribuției de la angajator la angajat. Mai mult, din 2022, PNL dorește să crească contribuția la 8%, iar Barață, optimist de fel, spune că un trend ascendent ar însemna și creșterea la 10%.

„Pilonul I de pensie este un pilon pe care îl alimentăm cu toții cu acea contribuție de 25%, iar 3,75% din aceasta merge către Pilonul II, restul de 21,25% rămâne în Pilonul I. În funcție de salariul fiecărui angajat, acesta dobândește un punctaj în funcție de nivelul contribuției pe care îl are la bugetul asigurărilor sociale de stat. În funcție de stagiul de cotizare și punctaj, se stabilește pensia. Valoarea punctului de pensie este o decizie absolut politică în România. Pe principiul solidarității, noi toți cei care contribuim astăzi, finanțăm pe cei care ies la pensie. Asta nu înseamnă că regula este valabilă peste 2-5-10 ani. Ține de deficitul bugetului de pensie. Poți să ajungi să iei 60% dintr-un salariu, dar datorită unui deficit sporit poți să ajungi să iei un sfert, pe același punctaj.

Pilonul II funcționează pe sistemul depunerii individuale. Eu îmi depun banii într-un cont, nu există principiul solidarității. Acei bani sunt conservați și sunt garantați de către Statul Român printr-un sistem de garantare și acoperire. Suma îmi aparține exclusiv. Când ies la pensie decid să o primesc integral, sau eșalonat. Dacă am decedat, moștenitorii mei primesc această pensie. Este total diferit de Pilonul I. Nu au absolut nicio legătură”, a explicat Bogdan Huțucă.

Liberalii au explicat că această campanie va debuta la Constanța sâmbătă, cel mai probabil, după ce echipele de voluntari care vor strânge semnături vor primi utimele informații și vor fi pregătiți să acționeze pe raza municipiului și a zonelor periurbane.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine garanteaza ca nu da faliment sistemu 2 de pensii,,,in 2035 ei poola pensie ca jigodiile fura bani.asai la privat,,da faliment,,sau crapa patronu.
1
0
Pentru HUTUCA si ceilalti creduli: lumea se va orienta catre pensiile particulare atunci cand se vor convinge ca sistemul FUNCTIONEAZA la noi in tara, omul e patit cu asigurarile, cu bancile, etc. pana atunci totul este propaganda. Deocamdata se platesc cotizatii si NU se platesc pensii pe pilonul II
4
0
Statu nu mai poate sa si tina promisiunea ca va avea grija de noi la batranete. Promisiunea a fost facuta la iceputul industrializarii pentru a convinge oamenii sa plece de la sate la orase. Intre timp industrializarea a murit, la fel si promisiunea statului.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102