REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se va ridica un ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol!

Se va ridica un ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol!

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:10 558

4Ever Development S.R.L., firmă înființată în anul 2014 cu sediul în municipiul Constanța intenționează să ridice un ansamblu rezidențial, locuințe individuale și colective, dar și zonă de instituții, constând în birouri, servicii publice, etc.

În acest sens a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) un memoriu de prezentare al proiectului care se află la faza ”Elaborare Plan Urbanistic Zonal”. Amplasamentul unde se dorește construirea respectivelor imobile se află în Cartierul Palazu Mare, strada Tulcei, numărul 5 din Constanța.

Mai exact, acesta este cuprins între bulevardul Tomis, lacul Siutghiol, incinta R.A.J.A și drumurile de exploatare, care fac legătura zonei malului lacului cu bulevardul Tomis.

Suprafața totală a terenului studiat prin PUZ este de 13,34 ha. Conform Certificatului de Urbanism numărul 4727/17.12.2018 emis de Primăria Constanța, folosirea actuală a terenului este cea de curți-construcții, iar destinația terenului stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate este de conversie funcțională.

Conversia unei clădiri poate fi înţeleasă ca o transformare, ca o schimbare prin (re)modelare a conţinutului (sau a funcţiunii), fără schimbarea formei, de-a lungul unui parcurs care pleacă de la ceva, funcţiunea veche, către altceva, şi anume funcţiu-nea nouă. În mod pragmatic, conversia înseamnă o reutilizare a unei clădiri, pentru a corespunde şi a se adapta cerinţelor contempo-rane, în contextul (urban) din care face parte.

În zonă există locuințe de diferite tipuri, cele mai noi aflate în stare bună iar o parte din construcțiile vechi sunt modernizate și bine întreținute.

De asemenea, pe câteva parcele se află unele construcții, în mare parte neutilizate, iar pe una din parcele se află în curs de execuție un imobil de locuințe colective S+P+4E, pe baza Autorizației de Construire numărul 529/2019.

În zona studiată sunt propuse funcțiuni mixte specifice centrelor de cartier, cu echipamente publice, servicii de interes general, activități productive mici, nepoluante și locuințe, precum și spații verzi pentru agrement.

Pe teren se vor construi următoarele zone funcționale: zonă de instituții, servicii, birouri, comerț, locuințe și echipamente publice; zonă rezidențială, locuințe individuale și colective medii în parcelări existente; zonă destinată amenajărilor specifice malului lacului, debarcare, cluburi nautice, agrement, loisir, locuințe de vacanță, sport, turism balnear, spații verzi amenajate; zonă de agrement; zonă de locuințe în regim înșiruit P+3E; zonă de locuințe și funcțiuni complementare P+4E; zonă locuințe de serviciu P+3E; zonă cu funcțiuni mixte P+6E; zonă cu funcțiuni mixte P+8E; zonă cu funcțiuni mixte P+12E; zonă cu funcțiuni mixte P+15E;

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parcul este lotizat demult. Din pacate asta este doar inceputul.
1
0
Bine bai Fagabou, da-i-n sloboz de fraieri constanteni.Fagabou, fura-le ba si zaharul din ceai.
9
0
N-am vazut asa ceva, acolo se darama malul si iese apa din pamant si deasupra se fac blocuri.
9
1
Asai romanul trace la barfa .tarfelor ,lasati orasul sa se dezvolte.
2
13
Sa vedeti mutilarea suprema a orasului cand realizeaza Fagabou ca nu castiga alegerile. Sa vezi lacomie in primarie cum se mananca ca hienele pe spaguta de autorizatii pe ultima suta de metri
13
0
Dupa finalizare sper sa se prabuseasca in lac!!!
13
0
Bai, nu va mai ajunge. Strang unii saci de bani, kile de aur si intrun final ajung intre 4 scanduri
9
1
ati votat pnl. ce credeati? ca se schimba ceva? hotia nu are culuare politica
4
11
Fagadau doar in Puscarie isi mai revine ! Banii al vor distruge ... Spaga la greu !
16
0
Este vorba despre fostul parc rece al RATC , mai exact ! Se putea amenaja foarte usor intr-o baza nautica sau parc de agrement
8
2
sa va torn in cur beton. ati sufocat orasul asta... hotilor. suntem cu 1000 de ani in urma fata de restul tarii. stiti un singur lucru P plus o suta si sa vina parandaratul.
24
0
Intr-o zi o sa construiti si pe lac, cand nu v-o mai ajunge terenul de langa lac,sa sufocati mediul cu betoane.
27
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218