REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se vor reduce costurile cu încălzirea - Lucrări de modernizare a instalaţiilor termice la Mangalia

Se vor reduce costurile cu încălzirea - Lucrări de modernizare a instalaţiilor termice la Mangalia

Replica API 6 decembrie 2018 | 01:33 393

Societatea de termoficare Goldterm Mangalia S.A. informează că, în perioada 3 – 7 decembrie, a.c., este sistată furnizarea agentului termic, către blocurile arondate Centralei Termice Nr. 9. Căldura se întrerupe doar pe timpul zilei, în intervalul orar 07:00 – 16:00 pentru executarea lucrărilor tehnice premergătoare montării primului motor termic, în cadrul proiectului de cogenerare.

"Lucrările constau în modificarea instalatiilor termice din centrală, în vederea amplasării motorului în deplină siguranță. După efectuarea tuturor manevrelor specifice, furnizarea căldurii se va relua la parametrii optimi. Reprezentanții societății de termoficare îi asigură pe toți locatarii blocurilor arondate la CT9 că agentul termic se furnizează normal, în afara intervalului de lucrări, iar pentru orice problemă să contacteze Dispeceratul Goldterm, la numerele de telefon: 0241740761 și 0756086136", se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul de cogenerare are o durată de execuţie de 24 de luni

Reamintim că, începând cu această toamnă, Primăria Mangalia a demarat proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii. Acesta va fi gata în 24 de luni, atunci când, în municipiul Mangalia, vor fi mai multe insule de cogenerare, cu motoare termice. Implementarea acestui proiect va duce la producerea energiei electrice, care va fi furnizată contra-cost în Sistemul Energetic Național (SEN). Totodată, se va produce energie termică, distribuită populației la prețuri considerabil mai mici, decât cele actuale. În prima etapă, vor fi montate două motoare termice, primul până la sfârșitul acestui an, la CT 9, iar cel de-al doilea anul viitor, la CT 10, astfel fiind formată prima dintre cele patru insule de cogenerare. Următoarele trei insule vor avea câte un motor termic, acestea urmând să fie funcționale în următorii doi ani. Costurile proiectului sunt suportate în proporţie de 70% de Guvern, iar restul din bugetul local. Pe lângă scăderea prețului la gigacalorie, acest program presupune și reducerea pierderilor de pe reţeaua de distrbuţie. De altfel, Primăria lucrează şi la reabilitarea centralelor termice printr-un program de reducere a pierderilor pe reţeaua de distribuţie, cu finanțare guvernamentală.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da este timpul potrivit pentru a face lucrari in centrale cat despre pret,cu tot cu sponsorizare este un pret premium pe romanica,seamana cu afacerea rajac stroe,ne confisca apa pura de la hagieni si o vinde jidanilor iar el ne vinde apa dunarii la cel mai mare pret din tara si asta de ani de zile,jumatica vinde strada iar locul garajelor il vor lua vilele apropiatilor handicapatului
2
0
Cum sa se reduca costurile cand in sedinta de consiliu local de luna trecuta , pe ordinea de zi, initiator radu cristian, a fost propusa si votata cresterea pretului la Gigacaloriei! Numai minciuni, manipulare si dezinformare aruncate prostilor de radu cristian si camarila SHEET!
3
0
Putorile astea din cta nu fac nimic pt scaderea costurilor gcal. Astia sunt tufe, platite doar sa taie frunza la caini. Iar parchetul nu se sesizeaza.
0
1
ma doare la basca plateste primaria juma din pretu caldurii ca e subventionata
1
2
Ati gresit medgidia nu mai are caldura si nici apa calda
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108