REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se votează de câte ori o fi nevoie, până iese! Medgidia, fără buget

Se votează de câte ori o fi nevoie, până iese! Medgidia, fără buget

Replica API 18 februarie 2015 | 00:39 164

Respins pe bandă la vot!

Respins pe bandă la vot!

Marian Iordache

Nervi întinşi la maximum, joia trecută, în cadrull şedinţei consiliului local Medgidia, totul culminând cu respingerea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli ale municipiului. Două din cele 13 proiecte de hotărâre nu au întrunit cvorumul prevăzut de lege în urma votului, mai exact „Aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Medgidia, pentru anul 2015” şi „Aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Medgidia imobilului teren în suprafaţă de 793 mp, identificat cadastral sub nr.102329.

În acelaşi timp, două dintre proiectele de pe ordinea de zi au fost retrase de iniţiator, „Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. Medgidia pe anul 2015” şi „Aprobarea participării Municipiului Medgidia ca membru fondator la Asociaţia de dezvoltare intercomunitară „Biroul European al Regiunii Sud-Est”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Medgidia. Contactat de „Replica” de Constanţă, primarul Marian Iordache este încrezător şi plănuieşte să-i bage din nou în şedinţă pe consilieri, de data aceasta una extraordinară. „Va fi luni şedinţă extraordinară şi va trece. A căzut la vot, au dorit mai multe explicaţii şi lumea era nervoasă… nu ştiu ce să zic… N-a trecut, dar se rezolvă. Luni este şedinţă extraordinară şi îl vom aproba. Celelalte vor fi, de asemenea, pe ordinea de zi, odată cu bugetul. Ele decurg din aprobarea bugetului”, ne-a spus Iordache.

Respins din nou!

Luni, a avut loc şedinţa extraordinară, unde consilierii au dat din nou de pământ cu bugetul lui Iordache. „Vot politic” invocă primarul, care va organiza o nouă şedinţă, marţi, 24 februarie a.c. „Urmează săptămâna viitoare, marţi, şedinţă de CL. Opt voturi „pentru”, opt voturi „abţinere” şi un vot „împotrivă”. Nu există explicaţii în momentul acesta care să ne facă să ştim de ce, doresc (consilierii – n.r.) în continuare lămuriri asupra constituirii bugetului. Eu am făcut tot ce ţine de mine, am publicat bugetul, am făcut dezbatere publică, am avut şedinţe de comisii, am explicat la fiecare comisie. Deocamdată, este un blocaj, hai să-i zicem... că e politic. Om vedea cum se va soluţiona”, a spus Iordache, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102