REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sebastian Bodu candidează ca independent, la europarlamentare

Sebastian Bodu candidează ca independent, la europarlamentare

Replica API 6 martie 2014 | 00:00 200

Decizie de ultim moment

Decizie de ultim moment

După o perioadă de ezitare, europarlamentarul Sebastian Bodu, aflat la final de mandat, a luat decizia: va candida la viitoarele runde de alegeri pentru Parlamentul European, ca independent! Cunoscut ca un opozant al actualului lider al PDL, Vasile Blaga, Bodu susţine că nu se schimbă după cum bate vântul şi, în ciuda disensiunilor cu conducerea partidului, va rămâne un PDL-ist şi nu va pleca la alt partid. Astfel, constănţeanul Bodu a luat decizia radicală de a candida ca independent, la europarlamentare. Conştient că şansele unui independent sunt mai reduse decât candidatul care beneficiază de mobilizarea de partid, Bodu se ambiţionează să încerce marea cu degetul, după cum susţine: "Nu, nu am să plec din PDL, nu sunt un traseist. Eu sunt PD-ist, membru din anul 2002, am trecut prin multe împreună cu colegii mei pe care îi respect, pe care i-am ajutat şi de la care am primit ajutor şi nu sunt genul de om care îşi abandonează principiile indiferent de conducerea - efemeră pana la urmă - a unui partid.(...) Sunt convins că atitudinea mea, uneori critică, chiar ironică, i-a deranjat pe mulţi. Am crezut mereu în principiile mele şi nu m-am dat la o parte din faţa niciunui politician, fie că se numea Gigi Becali sau Călin Popescu-Tăriceanu.(...) Campania mea nu va fi una negativă. Voi încerca sa vin cu proiecte şi cu programe. Voi veni cu mesaje de dreapta în care am crezut şi cred în continuare precum stimularea întreprinderilor sau protejarea familiei.(...) Voi încerca aşadar imposibilul, sa câştig votul vostru fără buget, fără echipă de campanie, fără găleţi, adidaşi sau pungi de făină. tiu că intru intr-o lupta în care voi fi atacat din toate părţile, înfierat, excomunicat, dar imi asum acest lucru, aşa cum mi-am asumat riscuri în situaţii în care altora le-ar fi tremurat genunchii. Pana la urmă prima condiţie pentru a câştiga este sa te înscri în cursă", a declarat Bodu.

În privinţa proiectelor, constănţeanul este ambiţios. Opozant al uniunii oficiale a cuplurilor gay, Bodu anunţă că va flutura steagul familiei tradiţionale şi nu numai: "Îmi propun reducerea birocraţiei pe IMM-uri, unificarea bazei de impozitare pentru multinaţionale. De asemenea, pro familie înseamnă împotriva căsătoriilor homosexuale. În privinţa echipei, dacă cineva vrea să mă sprijine din simpatie, pentru că nu există una formată, ca la partide", a menţionat Bodu, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102