REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la Tribunalul Prahova. Instanţa a RESPINS cererea de ARESTARE

Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la Tribunalul Prahova. Instanţa a RESPINS cererea de ARESTARE

Replica API 27 septembrie 2017 | 00:14 498

Tribunalul Prahova a respins marţi propunerea DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova şi a decis instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de la aducerea în ţară a fostului deputat. Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Sebastian Ghiţă a fost audiat marţi dimineaţă, prin sistem de videoconferinţă, la Tribunalul Prahova. În acelaşi dosar este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu.

După audiere, Instanţa a respins propunerea DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova şi a decis instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de la aducerea în ţară a fostului deputat.

"În baza art. 227 alin.1 Cod proc. penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti privind luarea măsurii arestării preventive în lipsă a inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. În baza art. 227 alin.2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin.4 lit. b) Cod proc. penală dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian pe o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în ţară al inculpatului", se arată în decizia instanţei, citată de news.ro.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Sebastian Ghiţă va trebui să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.J.P. Prahova, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

El nu are voie să ia legătura cu persoane din dosar şi să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Dacă va încălca aceste obligaţii, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Reprezentanţi ai Tribunalului Prahova au declarat pentru News.ro că fostul parlamentar, aflat în prezent la Belgrad, a spus că îşi menţine declaraţiile date în faza de urmărire penală.

Audierea lui Sebastian Ghiță în dosarul Hidro Prahova a fost amânată de mai multe ori, fie din motive tehnice, fie din lipsa interpretului care asigura traducerea, fie din cauza faptului că judecătorul de afla în concediu.

Procurorii DNA Ploiești au cerut arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fugarul oropsit ! ... ARESTATI-I ODATA, sunt vinovati !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614