REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SEBASTIAN GHIŢĂ, dezvăluiri despre reţinerea de la Belgrad, viaţa din închisoarea din Serbia şi ultima vizită la K2

SEBASTIAN GHIŢĂ, dezvăluiri despre reţinerea de la Belgrad, viaţa din închisoarea din Serbia şi ultima vizită la K2

Replica API 6 iunie 2017 | 00:48 414

SEBASTIAN GHIŢĂ a acceptat să vorbească pentru prima oară de la plecarea din ţară. Dan Andronic este jurnalistul care publică un interviu în serial, pe evz.ro, cu fostul deputat.

Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie şi plasat apoi în arest preventiv - a fost eliberat în urmă cu o săptămână, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Printre obligaţiile impuse de instanţa sârbă, este şi aceea de a se prezenta la poliţie la datele de 1 şi 15 ale fiecărei luni, până la soluţionarea dosarului deschis pentru utilizarea unei identităţi false. De altfel, Sebastian Ghiţă s-a prezentat joi la o secţie de Poliţie din Belgrad, pentru controlul judiciar.

Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul. Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române.

În 19 mai, Ghiţă a fost fost audiat la Curtea Supremă din Belgrad ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, el arătând că se opune extrădării şi invocând persecuţii politice. Avocatul său a solicitat ca măsura detenţiei să fie înlocuită cu arestul la domiciliu. Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

Dan Andronic a publicat luni a doua parte a interviului cu Sebastian Ghiţă, pe care l-a luat în Belgrad, la scurt timp după elimberarea din arest a fostului deputat. "Sebastian Ghiță nu a acceptat nici măcar să-l înregistrez audio sau video, așa că nu-mi rămâne decât șansa acestui material, cu speranța că voi apuca să fac și primul interviu cu el.Prima întâlnire cu Sebastian Ghiță a fost un mic șoc. Eram lângă un magazin central din Belgrad, care chiar așa se numea - Beograd- îl așteptam și nici nu l-am recunoscut când a ajuns lângă mine.

Era un cu totul alt om. Nu mă refer la înălțime, față sau caracteristici fizionomice, ci la întregul lui aspect.Este un cu totul alt Sebastian Ghiță decât cel pe care-l cunoscusem la București, umblă îmbrăcat doar în cămașă sau tricou negru, adidași, șapcă neagră. Avea și ochelari de vedere.Spuneam că m-a lăsat să-i fac o fotografie, așa că am încercat să vi-l descriu în cuvinte.Nu-mi dau seama dacă am transmis exact senzația pe care am avut-o, dar pentru mine a fost o apariție stranie. Între timp A3 a difuzat imagini cu el, așa că misterul nu mai este mister...

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar lea dat drone.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614