REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sebastian Ghiţă se opune extrădării, invocând persecuţii politice

Sebastian Ghiţă se opune extrădării, invocând persecuţii politice

Replica API 20 mai 2017 | 02:05 353

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, a declarat, vineri, la Belgrad, unde a fost audiat ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, că se opune extrădării, invocând persecuţii politice, transmite Tanjug.

Avocatul său a solicitat ca, în cazul lui Sebastian Ghiţă, măsura detenţiei să fie înlocuită cu arestul la domiciliu, urmând ca instanţa să decidă în legătură cu acest subiect.

Audierea lui Ghiţă, adus de la închisoarea districtuală din Belgrad, a fost făcută de un judecător de cameră preliminară, în baza Legii cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

În 27 aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţa că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă, scrie News.ro.

Curtea Supremă din Belgrad a prelungit, la solicitarea României, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă. Purtătoarea de cuvânt a Curţii, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug că, în cadrul procedurilor preliminare, termenul de detenţie poate fi prelungit până la 40 de zile. În cazul lui Ghiţă, imediat după reţinere, au fost formulate două decizii ale instanţelor: una privind reţinerea sa pentru o perioadă de două luni şi o alta privind reţinerea sa pentru 18 zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a capusat statul cu firmele lui si a furat bani pana nu a mai putut, iar acum e victima?!
1
0
a avut reletii intime cu ma-ta , de ce vorbesti fara sa cunosti ? el nu vine pt ca va fi ucis ca si SORIN , POATE AI Aflat cine a fost sorin . TREMURA PREA MULTI DACA VINE GHITA , DECI .........
2
0
De abia te astept Seby sa ti o trag.Mai bagat in cacat cu,Coldea si cu doctoratul.
2
1
Romania stat de drept? ,ESTE O GLUMA"
6
3
Nu veni in tara ,kovesi vrea sa ti traga injectia letala,dupa ce i ai tras pe binga la Romania tv.
8
1
Nu veni ghita,ca nici noi nu te vrem! Fuuugi!- adidas torsion!!!
6
2
Hai mai andrei nu spune si tu lucrurilor pe nume ca se supara cam toti cei care se cred cu stea in frunte din esicherul politic ca tare sunt ingrijorati ca il da in tara si varsa tot .
6
4
O da in victima,toti politicieni ca i-a prins cu ciordeala sunt victime politice ,pardon,Gunoaie politice.
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102