REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Secretarul de stat în MAI Ioan Căbulea, pus sub acuzare în dosarul listelor electorale

Secretarul de stat în MAI Ioan Căbulea, pus sub acuzare în dosarul listelor electorale

Replica API 9 august 2012 | 00:00 223

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Ioan Nicolae Căbulea a fost pus sub învinuire miercuri de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul listelor electorale folosite la referendum.

Până în prezent, în acest dosar au fost audiaţi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi adjunctul şefului de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, Daniel Gheorghe. De asemenea, procurorii l-au pus sub învinuire pe şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-şef Constantin Manoloiu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Manoloiu nu a respectat dispoziţiile art. 5 din HG nr. 682/7 iulie 2012 pentru stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul naţional din data de 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României. "Adresa din 2 august 2012 emisă către Manoloiu Constantin, transmisă ulterior Curţii Constituţionale a României, conţinea comunicarea Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi preciza că MAI 'nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, deoarece această atribuţie revine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente'", se arată în comunicatul Parchetului. Parchetul mai arată că, la data de 2 august, urmare a datelor contradictorii care au fost transmise în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate (Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Autoritatea Electorală Permanentă), Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului pentru data de 12 septembrie. "Învinuitul Manoloiu Constantin a eludat dispoziţiile legale incidente în materia atribuţiilor sale, cunoscând că încalcă legislaţia în materie şi ignorând acest aspect", mai susţin procurorii.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218