REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Secretarul general al ONU cere anchetarea violenţelor poliţiei în SUA

Secretarul general al ONU cere anchetarea violenţelor poliţiei în SUA

Replica API 1 iunie 2020 | 00:00 978

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat luni că manifestaţiile trebuie să se desfăşoare în manieră paşnică şi violenţele comise de poliţie trebuie să facă obiectul anchetelor în SUA, dar şi în orice altă ţară, a declarat purtătorul său de cuvânt, potrivit AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Antonio Guterres

''Autorităţile trebuie să dea dovadă de reţinere în gestionarea manifestanţilor în SUA'', precum şi în alte părţi, a declarat Stephane Dujarric în conferinţa sa de presă cotidiană.

''Am văzut în ultimele zile cazuri de violenţă a poliţiei. Toate cazuri trebuie să facă obiectul anchetelor'', a adăugat el.

Guterres s-a arătat îngrijorat şi de atacurile contra jurnaliştilor constatate în ultimele zile în SUA. Într-o postare pe Twitter făcută la finalul săptămânii trecute, Antonio Guterres a accentuat că ''atunci când jurnaliştii sunt atacaţi, cele care sunt atacate sunt societăţile''.

''Nicio democraţie nu poate funcţiona fără libertatea presei'', a insistat secretarul general al Naţiunilor Unite.

În ultimele zile în mai multe oraşe din SUA au avut loc demonstraţii, care au degenerat în incendieri şi alte acte de vandalism, în urma incidentului din Minneapolis din 25 mai, soldat cu moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

Aproximativ 5.000 de soldaţi din Garda Naţională au fost desfăşuraţi în 15 state şi în capitala federală Washington, unde numeroşi demonstranţi s-au comasat în faţa Casei Albe, scandând diverse sloganuri şi aprinzând focuri. Potrivit cotidianului The New York Times, preşedintele Donald Trump a fost dus vineri seară într-un buncăr, în timpul unei manifestaţii similare în faţa reşedinţei oficiale.

Până în prezent, poliţistul Derek Chauvin a fost arestat şi inculpat pentru omucidere involuntară în cazul George Floys.

Un video filmat pe 25 mai de către un trecător arată cum un agent de poliţie îl ţine la sol pe Floyd timp de mai multe minute, cu un genunchi pe gâtul bărbatului, care se plânge că nu mai poate respira. Agentul, un alb, îi răspunde să stea calm, iar un al doilea poliţist îi ţine la distanţă pe trecătorii care încep să se strângă, în timp ce bărbatul ţintuit la pământ încetează să se mai mişte şi pare inconştient.

În august 2014, un tânăr afro-american de 18 ani, Michael Brown, a fost împuşcat de poliţişti la Ferguson, în statul Missouri. Cu o lună înainte, la New York, Eric Garner, un bărbat afro-american, a murit în timpul unui incident cu poliţia. În niciunul dintre cazuri nu au existat puneri sub acuzare contra poliţiştilor implicaţi, bărbaţi albi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce incurajezi asaltarea occidentului de imigranti de aiure, te bagi si peste problemele interne ale americanilor.Vezi poate americanii va spun sa parasiti tara si nu va mai platesc salariile grase, pentru care nu faceti nimic bun. Vad ca de rusi ,chinezi, coreienii de nord, venezueleni,turci,iranieni si cubanezi nu va legati.Oare dece?
0
0
Si sa ne expunem frumos ideile,punctele de vedere,sugestiile,banuiesc ca toti suntem adulti aici ,cit despre ambasadorul sua in Romania tot Roman de al nostru este a emigrant la o virsta frageda cu familia ,este profesor .Va sugestez putin respect.
1
0
Violentele sunt exagerate. Sa devastezi intreaga tara pentru un infractor negru este prea mult.
1
0
stirile corect. Nu au fost niste barbati negrii ucisi de politisti albi ci niste infractori care nu s au supus ordinelor politistilor. Culoarea pielii nu are nicio legatura. Au fost mult mai multi infractori albi ucisi de politisti si nu s a mai ofuscat nimeni. Sa nu mi spuneti mie ca daca era linistit se lua politia de el aiurea pe strada ca era negru. Hai sictir!
2
1
Ambasadorul SUA sa fie audiat de Ministrul de Externe cu privire la violentele din state.
2
0
Sa suga cariciul comunistul asta de Gutters.Soros a intrat in trepidatii ca sa nu ia Trump al doilea mandat.
1
1
da o muie nu vrea el
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218