REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Secretarul general al PSD a mers în Ucraina

Secretarul general al PSD a mers în Ucraina

Virgil STOIAN 21 martie 2023 | 00:00 412

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a participat, la Cernăuţi, apoi în comuna Straja, la ceremoniile de comemorare a istoricului Dimitrie Onciul, prilej cu care a arătat că statul român trebuie să sprijine, mai mult ca oricând în actualul context, comunităţile româneşti din Ucraina.

Secretarul general al PSD a mers in Ucraina

"La sfârşitul acestei săptămâni am fost în Ucraina, la Cernăuţi şi apoi în comuna Straja pentru comemorarea lui Dimitrie Onciul, cel care a fost un mare istoric român, Preşedinte al Academiei Române şi un apărător al identităţii şi al neamului românesc. Sâmbătă, alături de comunitatea românească din Ucraina, am asistat la slujba de pomenire din Cimitirul Central din Cernăuţi. Împreună cu Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Ioan Stan, prof. Juravle Mihai, primarul din Straja, şi alţi distinşi invitaţi am fost bucuroşi că am putut, în ciuda condiţiilor dificile, să-i cinstim memoria marelui român, aşa cum cere tradiţia noastră creştină", a declarat, duminică, Stănescu, potrivit paginii de Facebook a PSD.
 

Social-democratul a subliniat obligaţia României de a fi "tot mai aproape" de comunitatea românească din Ucraina.

"Astăzi (duminică - n. r.), după Sfânta Liturghie şi a doua slujbă de pomenire pentru Dimitrie Onciul, săvârşită de către PS Damaschin Dorneanul, arhiereu vicar, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, al Europei Occidentale şi Meridionale, am fost onorat să adresez câteva cuvinte despre o datorie sfântă pe care o avem. Locurile de odihnă ale înaintaşilor noştri sunt monumente ale românismului, parte din identitatea noastră şi trebuie protejate şi reabilitate. Mai mult, ţinând cont de război şi de vremurile dificile prin care trec comunităţile româneşti din Ucraina, avem obligaţia să fim tot timpul aproape de ele, iar statul român trebuie să le sprijine mai mult ca oricând", a adăugat Paul Stănescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la mana mwistului stanescu cand e vorab de rromani ? Asta e impotriva romanilor. Mwie cu kkt politicienilor rromani !!!
3
0
Eu nu vad sprijinul romanilor din Romania. Vad ca agricultorii sunt ingropati ca sa profite importatorii de rahaturi turcesti si chinezesti,acum si din Ucraina. Asa cum minte propaganda ruseasca referitor la ororile comise de rusi,la fel minte si propaganda romaneasca atunci cand prezinta la teveuri si spune ca romanii o duc bine,ca guvernul si parlamentul munceste pentru romani. Romanilor din Romania a inceput sa le fie frica sa recunoasca pe fata ca o duc p***t,le e frica de eventuale represiuni ordonate pe sest impotriva celor ce spun adevaruri.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367