REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sectanta care şi-a ucis sora prin înfometare, grădinăreasă la Penitenciarul Poarta Albă

Sectanta care şi-a ucis sora prin înfometare, grădinăreasă la Penitenciarul Poarta Albă

Replica API 29 iunie 2012 | 00:00 351

Daniela Mandache, convinsă că n-a greşit cu nimic - citeşte o poveste teribilă, petrecută la Techirghiol!

Daniela Mandache, convinsă că n-a greşit cu nimic - citeşte o poveste teribilă, petrecută la Techirghiol!

Daniela Mandache, femeia din Techirghiol, condamnată la ani grei de puşcărie pentru că şi-a ucis sora mai mică prin înfometare, a devenit grădinăreasa Penitenciarului Poarta Albă. Se bucură zilnic de o mulţime de flori, pe care le îngrijeşte cu mare atenţie. Joi, 28 iunie a.c., a decis să rupă după opt ani tăcerea, şi a vorbit presei şi despre relaţiile din familie, religia cultului adventist în care crede în continuare cu tărie şi lumea din spatele gratiilor.

Aceasta spune că numai florile o mai înţeleg pe pământul acesta, deşi stă relaxată de vorbă cu oamenii, însă nu prea mai are încredere în ei. "Am vrut să dau la Medicină, am renunţat la studii superioare, la căsătorie şi la vizite în străinătate. Dumnezeu mi-a îngăduit şi nedreptatea asta şi sunt un exemplu viu că nu se moare dintr-o dietă vegetariană. Se trăieşte foarte bine şi în condiţii de detenţie. Acelaşi regim l-am avut şi afară, acelaşi regim îl am şi aici. Nu se moare dintr-o dietă vegetariană, aşa cum am fost acuzată. Este şi fratele meu, Mihai Mandache, închis pe Secţia VI. Ne bucurăm de o reputaţie bună din partea conducerii, nu avem rapoarte de săvârşire, nu ne certăm şi căutăm să aplanăm discuţiile, să fim un exemplu de muncă şi aşteptăm ca Dumnezeu să facă dreptate şi va face. Astăzi trecem noi, mâine trec alţii şi se departajează societatea", a spus Daniela Mandache. Aceasta a explicat că sunt mai multe feluri de detenţie. "Sunt şi alte feluri de puşcărie. Unii sunt într-o puşcărie a paraliziei sau altele sunt sechestrate pentru trafic de carne vie. Am stat 27 de ani lângă un copil handicap. Am fost într-o detenţie. Şi nu îmi pare rău de lucrul acesta, pentru că am făcut-o pentru sora mea. Că este eroare juridică, asta vor răspunde ei înaintea lui Dumnezeu", a spus Daniela Mandache, femeia dând impresia că, în continuare, nu realizează ce a făcut şi de ce este închisă. Reamintim faptul că Daniela Mandache a fost condamnată la 16 de puşcărie, după ce a fost găsită vinovată de tratament inuman. În 2003, ea a fost găsită vinovată de moartea Corneliei Mandache, sora pe care a înfometat-o până când a decedat. Moartea acesteia a adus în atenţie practicile unei sectei desprinse din Biserica Adventistă. Tânăra, care cântărea doar 20 de kilograme, fusese înfometată de familie pentru că îndrăznise să spună că vrea să se căsătorească şi să plece de acasă. Cornelia Mandache, fiica lui Teofil Mandache, este trecută acum pe lista lungă a deceselor în familie, provocate de malnutriţie, un post negru îndelungat care, sperau ei, le va purifica sufletul şi le va aduce mântuirea Domnului. Legiştii constatau la necropsia Corneliei că, la 27 de ani, femeia cântărea cât un copil de 10 ani.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218