REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, aproape gata

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, aproape gata

Replica API 27 august 2015 | 00:00 176

Spital

Spital

Secţia pediatrie

Începând cu 15 septembrie anul curent, micii pacienţi care vor ajunge la Spitalul Judeţean Constanţa, cu diferite afecţiuni, vor fi trataţi într-o secţie nouă, complet reabilitată. Lucrările au fost demarate în urmă cu trei luni, iar jumătate din Secţia de Pediatrie, situată la etajul 8 al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, a fost reabilitată. Ea va fi dată în folosinţă în 15 septembrie, a anunţat managerul Dănuţ Căpăţână.

Secţia chirurgie, în curs de finalizare

Cealaltă jumătate va fi finalizată până la sfârşitul anului. „S-a finalizat jumătate din secţia de Pediatrie, urmează şi cealaltă jumătate. Noi sperăm ca până la sfârşitul anului întreaga secţie să fie gata. Sperăm să obţinem bani de la Ministerul Sănătăţii pentru dotare. Lucrurile au fost făcute cu temeinicie şi mă bucur să arăt constănţenilor că ceea ce s-a dorit şi s-a început printr-un proiect, s-a realizat. Este o lucrare deosebită“, a declarat managerul spitalului, Dănuţ Căpăţână.

Banii pentru investiţie provin de la Ministerul Sănătăţii, cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean. Trebuie precizat faptul că prima jumătate ce va fi dată în folosinţă peste trei săptămâni dispune de 38 de paturi pentru copii şi 23 pentru mame, urmând ca în momentul în care lucrările vor fi finalizate pentru toată secţia să se ajungă la 90 de paturi.

De asemenea, se află în curs de reabilitare și secția de Chirurgie 1, aflată la etajul 5 al unității spitalicești. Practic, vorbim despre o secție nou nouță, cu o capacitate de 68 de paturi, plus alte 7 la blocul operator. Mobilierul din saloane va fi nou, inclusiv paturile, a anunțat Dănuț Căpățână. „La etajul 5, unde va fi noua secție de chirurgie numărul 1. În continuare, se află Chirurgie numărul 2, renovată, iar în mijlocul secției se află blocurile operatorii care sunt și ele renovate. Ceea ce facem, facem temeinic și totul este renovat.

Au fost schimbate cablurile, instalațiile termice, electrice, practic putem vorbi de o clădire nouă, pentru că a rămas doar structura de rezistență. O astfel de secție conferă siguranță pentru încă cel puțin 25, 30 de ani de acum încolo. Totul va fi nou, paturi și alte dispozitive cumpărate de spital, din banii câștigați de Spital, din procesul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Banii pentru lucrări provin de la Consiliul Județean“, a declarat Căpățână. Lucrarea va fi finalizată la jumătatea lunii octombrie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614