REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SECȚIA de POLIŢIE din Poarta-Albă, ȚINTA unei FEMEI DUSĂ CU PLUTA

SECȚIA de POLIŢIE din Poarta-Albă, ȚINTA unei FEMEI DUSĂ CU PLUTA

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 2573

Elena B. a fost condamnată, pe 23 septembrie, de către judecătoria Medgidia la 2 ani şi 6 luni de închisoare, în regim de detenţie. Decizia instanţei a fost luată în urma numeroaselor fapte de furturi şi distrugere comise de inculpată. Decizia nu este definitivă, urmând, cel mai probabil, să se judece apelul. Precizăm că femeia a fost internată de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie din Palazu Mare şi, din câte se pare, a făcut o obsesie pentru Poliţia din localitatea Poarta Albă, motiv pentru care, în nenumărate rânduri, a pătruns în curtea secţiei, a provocat numeroase avarii autospecialelor aflate în dotarea poliţiei şi, mai mult decât atât, a ameninţat cu un cuţit anumite persoane, nemulţumirile ei fiind legate de un dosar penal.

A distrus și incendiat bancheta din autospeciala Poliției și a spart geamurile bisericii

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 17 aprilie 2016, în jurul orei 23:40, femeia a provocat distrugeri la autospeciala din dotarea Postului de Poliție Poarta-Albă: suport rampă distrus, parbriz fisurat, portieră stânga față îndoită, portieră stânga spate îndoită, oglinzi retrovizoare laterale rupte, ștergător stânga rupt, far stânga spart, antenă semnal stație emisie-recepție ruptă și a sustras oglinzile retrovizoare ale autospecialei, la scurt timp fiind depistată cu bunurile sustrase asupra sa. De asemenea, la data de 24 aprilie 2018, individa a pătruns în incinta curții Postului de Poliție din Poarta-Albă, prin escaladarea gardului împrejmuitor, după care, prin forțarea încuietorii portierei stânga față, a autospecialei de poliție a sustras din interior radiocasetofonul și telecomanda rampei de lumini și a provocat distrugeri prin incendierea banchetei din spate a autoturismului. Dar asta nu este tot. Inculpata a pătruns în locuinţa unei persoane, fără a avea acest drept, și a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie că o va omorî dacă nu iși va retrage o plângere depusă la poliție, referitoare la furtul unui telefon mobil, tăindu-i totodată o plasă de protecție împotriva tânțarilor ce era montată la ușa de la intrarea în locuință.

Totodată, în noaptea de 19.02.2018, în jurul orei 22.30, a spart un geam de tip termopan de la o biserică.

Detalii despre starea de sănătate a inculpatei

Ca urmare a mai multor expertize medico-legale prin care femeia a fost diagnosticată cu “tulburare mixtă de personalitate, intelect de limită”, Judecătoria Medgidia a decis, la data de 15 mai 2019, măsura internării medicale provizorie nevoluntară într-o unitate spitalizată de asistență medicală, până la însănătoșire sau până la o ameliorare care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.

Audiată prin videoconferință

Femeia a fost audiată, la începutul lunii septembrie, prin videoconferință, în timp ce se afla la Spitalul de Psihiatrie de la Sapoca, ea recunonscând faptele. Astfel, judeca a avut loc pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, adică a uzat de procedura simplificată.

Ce a spus la audieri

Inculpata, fiind audiată, a susținut că nu își mai aduce aminte ce a făcut în dimineața zilei de 26.04.2019, întrucât consumase o cantitate mare de alcool și nu își aduce aminte decât momentul în care un agent de poliție o uda cu apă pe față și o întreba de ce a spart geamul de la postul de poliție. În rest, și-a cam recunoscut faptele. Cât despre amenințarea cu un cuțit, persoana vătămată a pus la dispoziția organelor de poliție, un bilet, cu un scris asemănător cu cel identificat la postul de poliție prin care Elena B. arăta că ea este cea care a comis infracțiunile. Prin acest bilet, îi solicita persoanei vătămate să vină „luni la ora 08:30 în față la poliție”, pentru a-i da înapoi telefonul. De asemenea, prin acest bilet, persoana vătămată este amenințată „vă omor cu bătaia”.

Menționăm că inculpata are 40 de ani, este necăsătorită , a absolvit 12 clase , nu are ocupație, nu posedă antecedente penale , iar pe parcursul procesului a avut un comportament îndreptat spre cooperare, recunoscând în fața instanței săvârșirea faptelor.

2 ani şi 6 luni de închisoare şi 4.000 de lei cheltuieli de judecată

Instanţa a decis ca individa să execute o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni în regim de detenţie pentru săvârşirea faptelor de distrugere, furt calificat, ameninţare şi violare de domiciliu. În plus, Judecătoria Medgidia obligă inculpata la plata către stat a sumei de 4.000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în instanţă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie terminata
1
2
Tare, gagica,...ii platesc eu toate amenzile si restul, aveti datele ei personale,vreau s-o iau la mine acasa, pot s-o pastrez, pot?!
1
0
articol scris de un alsolvent facultate jurnalistica...
4
1
"dusa cu pluta" auzi, articolu aata e facut intre doua episoade de bravo ai stil nu ? Boala mentala e la fel ca orice alta boal
8
3
Am observat ca folositi multe jargoane, expresii de strada....este normal sa te exprimi cu " dusa cu pluta"? Intreb si eu pentru un prieten....asta e ceea ce vreti sa invete copii? Nu e mai bine, oare, sa folosim, mai ales in titlul unui articol, termeni din vocabularul limbii romane?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218