REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Secţia pentru procurori a CSM sare în apărarea ministrului Birchall: Reacţie la afirmaţiile deputatului „Mitralieră“

Secţia pentru procurori a CSM sare în apărarea ministrului Birchall: Reacţie la afirmaţiile deputatului „Mitralieră“

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:00 193

foto digi24.ro

Secţia pentru procurori a CSM reacţionează la o postare de pa pagina de Facebook a deputatului Cătălin Rădulescu (PSD), poreclit "Mitralieră", în care acesta o critică în termeni duri pe Ana Birchall şi pe unii procurori.

"Referitor la afirmațiile domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu formulate pe pagina de Facebook în data de 18 septembrie 2019 şi preluate în mass-media, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fără a face aprecieri cu privire la faptele descrise și răspunderea ce ar putea fi antrenată față de procurori în cadrul mecanismelor legale de autoreglare a conduitei profesionale, atrage atenția că acestea au caracter generalizant, anatemizează întregul corp profesional al magistraţilor procurori şi afectează prestigiul justiţiei.

Secția pentru procurori, respectând dreptul la opinie al tuturor cetățenilor, fără a aduce atingere libertății de exprimare a oricărei persoane sau a presei, subliniază pe această cale necesitatea unei abordări echilibrate și rezonabile a discursului public, cu respectarea independenței justiției și reiterează imperativul unui mesaj public responsabil, care să consolideze încrederea cetățeanului în actul de justiție", transmite Secţia pentru procurori a CSM.

Precizările vin după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a scris pe Facebook că solicită CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție.

Social-democratul a acuzat-o pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție și că "își bate joc de voturile date PSD de milioane de români" și "de lupta magistraților pentru stoparea abuzurilor".

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369