REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Secția Specială a Adinei Florea poate merge mai departe. CCR a decis că ordonanța care o privește e constituțională

Secția Specială a Adinei Florea poate merge mai departe. CCR a decis că ordonanța care o privește e constituțională

Replica API 14 martie 2019 | 00:06 374

Secția Specială a Adinei Florea își poate continuă nestingherită activitatea după ce CCR a decis azi că OUG lui Tudorel Toader prin care s-a făcut operaționalizarea ei este constituțională.

Curtea Constituțională a hotărât, miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanță de urgență privind operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) nu încalcă legea funcamentala, respingând astfel criticile PNL și USR, a declarat unul dintre judecătorii CCR la finalul ședinței care a durat aproape patru ore.

CCR a amânat o decizie în urmă cu două săptămâni, după ce judecătorul raportor, Daniel Morar, le-a transmis colegilor săi două rânduri de concluzii diametral opuse.

Deputatul Stelian Ion (USR) a reacționat imediat după anunțul CCR și arată că "toate atacurile lui Dragnea la adresa statului de drept au fost susținute în momentele cheie de CCR".

"Lui Dragnea nu-i mai este bine în Europa, iar asta se vede și în deciziile Curții Constituționale, condusă de fostul fruntaș PSD Valer Dorneanu", scrie Stelian Ion, într-o postare pe Facebook.

Potrivit parlamentarului, numirile judecătorilor la CCR, doar de către politicieni, ar fi condus în timp la dezechilibrele care astăzi se manifestă din ce în ce mai clar.

PNL și USR au cerut CCR să sesizeze și Curtea de Justiție a UE. Aceștia mai cereau Curții Constituționale să suspende soluționarea sesizării lor de neconstituționalitate până la pronunțarea unei hotărâri preliminare de către CJUE cu privire la întrebările formulate.

Sesizarea a fost făcută în decembrie anul trecut. La acea vreme, deputații Stelian Ion (USR) și Ioan Cupșa (PNL) arătau că au identificat o serie de nereguli.

"Avem motive atât cu privire la modul în care a fost adoptată această OUG, precum și modalitatea exactă în care au fost formulate textele normative din cuprinsul OUG.

Că o noutate, am solicitat CCR să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu un număr de patru întrebări preliminarii, care, sperăm noi, odată trimise Curții Europene și Curtea Europeană pronunțându-se asupra acestor întrebări, va lămuri pentru totdeauna pe fiecare dintre noi dacă raportul MCV, rapoartele din desfășurarea activității de monitorizare, control și verificare sunt obligatorii", anunță deputatul liberal.

Deputatul USR Stelian Ion a precizat că partidul sau consideră recomandările din rapoartele MCV obligatorii pentru România.

"Noi considerăm că aceste recomandări sunt obligatorii pentru România și CCR, indiferent că va sesiza sau nu va sesiza Curtea Europeană cu privire la această chestiune, va trebui să țînă cont de practică să anterioară și anume de decizia 2 din 2012 în care a spus foarte clar că aceste recomandări din cadrul rapoartelor pe MCV ale Comisiei Europene sunt obligatorii.

Mai mult, ne-am opus și USR și PNL, și în Comisia Iordache și în plen, ori de câte ori s-a discutat despre instituirea acestei secții speciale de anchetare a magistraților, pentru că, așa cum am văzut zilele trecute, ea a devenit un instrument de presiune asupra magistraților", a explicat atunci Stelian Ion.

Ziare.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai cacati avortati de mame tarfe, sa ma pish pe fetele voastre de sclavi!
6
1
si atunci si acum defilezi si-mi lingi cacatul. Si iei tot timpul muie ca animalul unu. Muie postacilor pesedei cu mult cacat moale !!! Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
6
1
Lingailor , fosti activisti cu neveste pe masura care sug pula acum de dorul traiului avut, duceti-va dracului afara ! cand ne chemati la defilare , ati uitat ? luati muie acum , fetele voastre va calca pe urme !
2
7
unule, ramane cum am stabilit ! Imi sugi cacatul !!! Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
9
3
Alta curva proasta si sluga umila!
13
3
Muierea asta nefututa a fost pavaza pentru mascaricul dereglat psihic si porcul umflat cu drena de NY... Drept rasplata i-au dat un apartament ANL pe str Traian si cateva terenuri , ei si senilului de ta-su...
11
3
Sa vina GHITA sa faca dreptate.
4
11
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
14
4
D-ni de la CCR si alte instituti abilitare roamnesti,care este institutia,abilitara romanesaca,care cerseteza si pe acesta Mafiota,Prc Mandarina Adina Florea de la SIIJ,care sa Urinat pe Constitutia Ro si institutile abilitare romanesti cu minciuni,golani si gainari.Cred ca sa ajuns la concluzia ca sa reunificat o structura mafiota in Romaniea de mai multe clanuri.
12
4
@ pensionar prost ,pe timpul lui CEASCA ERAI CU TIMPANUL IN POSTUL DE RADIO EUROPA LIBERA ,acum cand o face albie de porci pe mincinoasa asta de Kovesi ,Europa Libera nu mai este obiectiva? A ,scuze tu esti de la noua secu de acolo iei lumina ca toti hastag rezistentii useristi ,ingahpenelepre in plusisiti!
10
12
Incredibil !! Cine-i maimuta asta, cu sectia ei speciala ??!! Auzi: sectia Adinei Florea !? Cine-i Valer Dorneanu asta, adormitul asta... Il pupa pe Dragnea, pe hotul, penalul si mincinosul Dragnea ?! Pana cand ?.... Ne conduc hotii si penalii ?? Da, mult nu mai este.....
15
7
Dar legea rapsunderii magistratilor cand se da? Asteptam de doi ani sa se dea
14
0
Asta este motivul pt care Romania merge ca pe roate,asteptam sa ni se dicteze de alte state ce sa facem! Acum poate il intelegem pe Ceausescu cand urla sa nu permitem sa intre sovinismul in Romania! Probabil ca si la tine in casa,inainte sa dai drumul la radio intrebi vecinii daca iti permit!
9
13
Kovesii daca a luat bani de la Ghita, nu i-a bagat ea mana in buzunar! Stia Ghita pentru ce i-a dat si ce-a facut Kovesii cu ei! A adus in tara un HOT fugar, Nicolae Popa Director General FNI care a nenorocit milioane de romani fugind cu banii oamenilor in Indonezia. Si pentru acest lucru este de felicitat LCK ca nu a cheltuit banii tarii ci pe ai unui alt mare HOT. Ghita. Brava ei! Tontonel Toader menestrelul lui DRACnea si coada lui de topor adina florea sa-i aduca in fata justitiei paia care au furat tara si pe noi toti cu sute de milioane de euro, miliarde de euro! Adevaratii HOTI.
20
7
asteptam raspunsul de la Comisia de la Venetia sa aflam si noi cat de constitutionala poate fi o sectie ilegal infiintata la ordin ptr spalarea mai multor puscariasi. Dar dzeu nu doarme- teldrum va ramane la DNA pana dna Lovesi isi va lua in primire postul de procuror sef european iar debutul si-l va face cu dosarul teldrum Atunci sa te vad mascariciule
27
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108