REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Secţiile de Pediatrie şi Ortopedie, ticsite de pacienţi

Secţiile de Pediatrie şi Ortopedie, ticsite de pacienţi

Replica API 9 februarie 2012 | 00:00 198

Spitalele funcţionează la capacitate maximă

Spitalele funcţionează la capacitate maximă

De când iarna şi-a intrat în drepturi, au început să apară şi victimele, sănătatea populaţiei fiind afectată de condiţiile meteorologice nefavorabile. Cele mai frecvente cazuri sunt traumatismele, care au crescut considerabil, dar şi afecţiunile respiratorii.

Prima asaltată de solicitări este Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, unde cadrele medicale abia mai fac faţă numărului mare de pacienţi care au suferit diferite traumatisme, survenite în urma alunecării pe gheaţă. Peste 50 de pacienţi sunt în atenţia medicilor, pe zi, în condiţiile în care paturile disponibile sunt doar 45. "Sunt pacienţi sub media pe ultimele zile, adică în jur de 20. Au fost zile, însă, când am avut şi 50 de pacienţi", au declarat surse din cadrul Clinicii de Ortopedie. Tocmai din această cauză, conducerea Spitalului de Urgenţă Constanţa a hotărât suplimentarea paturilor. Dacă până de curând erau disponibile 45 de paturi, numărul lor a ajuns la 50. "Secţia de Ortopedie este ocupată la capacitate maximă, mai mult decât atât, a fost necesară suplimentarea paturilor", a declarat managerul unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţână. Într-o situaţie similară se află şi Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, unde 12 cazuri sunt peste limita admisă de spaţiu, marea majoritate fiind cu afecţiuni respiratorii. "Nu vă imaginaţi că stau câte doi în pat, am pus paturi suplimentare. Lipsa spaţiilor ne pune ceva probleme deoarece copiii sub trei ani trebuie să stea cu părinţii", a declarat Dănuţ Căpăţână. În alte spitale din judeţ este linişte, chiar dacă, şi aici, au fost pacienţi care au avut nevoie de îngrijiri în urma căzăturilor pe gheaţă. "Nu avem astfel de pacienţi. Au înţeles că trebuie să stea în casă în această perioadă. În schimb, acordăm ajutor oamenilor străzii cărora le găsim un adăpost în perioada aceasta rece", a declarat medicul Dan Lefter, din cadrul spitalului de la Managalia. La Spitalul din Medgidia, managerul Stere Buşu spune că nu sunt foarte mulţi pacienţi cu afecţiuni de genul acesta: doar 10 pe zi.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218