REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Ședința Consiliului Național al noului PNL, la Palatul Parlamentului: delegaţiile PNL şi PDL din Constanţa stau separate!

Ședința Consiliului Național al noului PNL, la Palatul Parlamentului: delegaţiile PNL şi PDL din Constanţa stau separate!

Replica API 31 ianuarie 2015 | 14:18 173

Blaga: Videanu a demisionat din funcția de președinte PNL București

Blaga: Videanu a demisionat din funcția de președinte PNL București

Ședința Consiliului Național al noului PNL a început sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în prezența a 1.051 de delegați.

La această ședință, la care a participat cei doi copreședinți ai PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, s-a discutat parcursul politic al partidului în perioada ianuarie 2015 — ianuarie 2017. De asemenea, au fost stabilite și atribuțiile Comitetului executiv la nivel județean.

De remarcat faptul că delegaţiile PNL şi PDL din Constanţa au stat separate. Liberalii au fost mai în faţă, în jurul deputalului Gheorghe Dragomir, dar cu senatorul Puiu Haşotti rupt de grup, în timp ce pedeliştii au stat cu aproape 20 de rânduri mai în spate, în jurul lui Gigi Christian Chiru şi a lui Dănuţ Culeţu. De altfel, cele două grupuri au venit separat, nu s-au salutat şi nici nu interacţionează în vreun fel.

În cadrul reuniunii au fost adoptate mai multe rezoluții şi au fost validate criteriile în funcţie de care se vor organiza comitetele executive judeţene.

Consiliul Naţional al PNL a adoptat două rezoluţii politice, după cum a anunţat co-preşedintele PNL, Vasile Blaga: bugetul pentru 2015- o dezvoltare şi noul PNL, noul guvern, noua politică- pentru România lucrului bine făcut. Printre altele, a fost aprobat algoritmul împărţirii funcţiilor în noul PNL între vechiul PNL şi fostul PDL: 65% PNL-35 PDL, în funcţie de numărul de primari şi europarlamentari. Chiar dacă s-a votat în unanimitate, pedeliştii s-au arăat foarte mulţumiţi, în timp ce liberalii erau deranjaţi că la final de şedinţă s-a cântat imnul PDL.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat sâmbătă că Adriean Videanu și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației București a liberalilor, el fiind suspendat și din calitatea de membru de partid, după ce a fost arestat preventiv.

"Lucrurile sunt clare. Domnia sa este suspendat din funcția de membru de partid, dar a trimis și astăzi dimineață demisia din funcția de președinte al organizației noastre de București. Este suspendat din calitatea de membru de partid", a spus Blaga, întrebat de jurnaliști dacă Videanu și-a dat demisia.

Declarația a fost făcută înainte de începerea lucrărilor Consiliului Național al PNL, la Palatul Parlamentului.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost arestat sâmbătă dimineață, alături de fosta șefă a DIICOT Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, precum și Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica i-ar fi ridicat în mod abuziv sechestrul pe acțiunile deținute la compania Titan Mar.

Atanasiu: Nu am simțit vreo implicare a serviciilor în campania electorală, dar nu exclud că s-ar fi putut întâmpla

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat sâmbătă că nu a simțit că serviciile secrete s-ar fi implicat în campania electorală, dar că nu exclude acest lucru.

"Nu am simțit și dacă aș fi simțit vă dați seama că ar fi fost foarte brutală intervenția serviciilor și ar fi văzut-o toată lumea. Cu siguranță doar o anchetă a Procuraturii poate dovedi dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu, fiindcă nu a fost o implicare pe față că altfel s-ar fi văzut. (...) Nu am simțit vreo implicare, dar nu exclud că s-ar fi putut întâmpla fără să simt eu", a afirmat Atanasiu, înainte de ședința Consiliului Național al PNL, ce se desfășoară la Palatul Parlamentului.

Liderul liberal a fost întrebat dacă generalul SRI Florian Coldea s-ar fi implicat în campania electorală a lui Klaus Iohannis.

"Nu am cunoștință de acest lucru, nu am simțit acest lucru, nu cred, dar orice este posibil pe lumea asta. Cineva trebuie să verifice, nu putem merge dacă eu nu am văzut, nu s-a întâmplat", a spus Atanasiu.

El a precizat că, în lumina ultimelor scandaluri, Comisia parlamentară de control al SRI ar trebui să se întrunească cât mai repede, arătând că la o astfel de ședință va fi chemată toată conducerea serviciului, inclusiv Florian Coldea, și toți cei care pot da informații despre aceste aspecte.

"Cu siguranță în lumina ultimelor declarații și ultimelor scandaluri comisia de control al SRI probabil că se va întruni cât mai repede să discutăm aceste aspecte, dar majoritatea aspectelor nu sunt de competența comisiei, ci de competența organelor de cercetare penală și cred că se va deschide și un dosar de cercetare ca să vedem dacă cele declarate sunt adevărate sau nu și dacă sunt adevărate cine se face vinovat. Noi, comisia, nu o să putem să facem o cercetare, ci Parchetul, noi vom putea să facem o cercetare prin metodele noastre specifice, doar o verificare de încălcare a legalității în actul de desfășoare a activității SRI", a afirmat Teodor Atanasiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369