REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Şedinţă de consiliu ca la uşa cortului: primarul zice că vicele e "nebun", iar fotbaliştii "boschetari"

Şedinţă de consiliu ca la uşa cortului: primarul zice că vicele e "nebun", iar fotbaliştii "boschetari"

Replica API 10 februarie 2012 | 00:00 168

Bugetul comunei Tuzla, mărul discordiei

Bugetul comunei Tuzla, mărul discordiei

Scandal de proporţii la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Tuzla! Peste 50 de localnici au participat la şedinţă, cu scopul de afla cum s-au cheltuit banii din bugetul pe 2011 al unităţii administrativ teritoriale şi care sunt proiectele asumate de primărie pentru 2012. Printre certuri şi ţipete, consilierii au aprobat încheierea exerciţiului bugetului pe 2011, de asemenea au aprobat bugetul de Venituri şi Cheltuieli, cu unele obiecţiuni, pe 2012.

Primarul Constantin Micu i-a băgat joi pe consilierii locali din Tuzla în şedinţă, iar după câteva minute de discuţii au şi început reproşurile. În timp ce contabilul şef prezenta Raportul de Execuţie Bugetară pe anul 2011, consilierii veneau cu acuze. O mare parte dintre ei au spus că anul trecut s-au cheltuit bani publici fără să fie executate toate lucrările privind reabilitarea reţelelor de canalizare pe strada Trandafirului şi Eternităţii şi iluminatul public, proiecte iniţiate de către primar. După ce primarul a menţionat că primăria plăteşte lunar 400 milioane lei vechi pentru iluminatul public, consilierii s-au văzut nevoiţi să-i dea replici, la fel şi o parte din localnici, care spuneau că străzile lor nu sunt iluminate, în schimb, cea a edilului - da. "Sunt străzi care stau în întuneric, nu este lumină, de ce se cheltuiesc aşa de mulţi bani? Strada dumitale (făcând referire la primarul Constantin Micu - n.r.) are lumină pe ambele părţi", a spus viceprimarul Marian Sărăcilă. Mai mult, acesta a mai spus primarului că nu este împotriva proiectelor de dezvoltare ale comunei, ci împotriva modalităţii de cheltuire a banilor publici. Într-unul final, a fost aprobată încheierea exerciţiului bugetului pe 2011 şi s-a trecut la o altă ordine de zi, şi anume bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe 2012. Primăria comunei Tuzla are anul acesta mai puţini bani la dispoziţie, faţă de anul trecut: doar 47 miliarde lei. Asta înseamnă bani mai puţin la şcoli, la grădiniţe, deloc bani pentru hotărârile judecătoreşti în favoarea profesorilor care şi-au câştigat anumite drepturi salariale în instanţă, bani mai puţini pentru burse sociale etc. La şedinţa extraordinară au participat şi membrii echipei de fotbal din localitate, echipă pe care Constantin Micu a desfiinţat-o acum trei ani. Chiar şi aşa, fotbaliştii au venit să-şi ceară drepturile. Adică, să li se dea terenul de sport care li se cuvine şi finanţare. Micu, în schimb, a negat vehement că respectivii ar avea vreun drept, numindu-i pe sportivi "boschetari". "Când aţi fost ales primar, ne-aţi promis un stadion. Unde este?", se întreaba un fotbalist. "Nici nu-l veţi avea, pentru că sunteţi boschetari", i-a răspuns Micu. Acelaşi fotbalist a solicitat finanţare. Măcar 10 lei, şi tot e ceva, spun ei. "Vrem să ne daţi terenul înapoi. Nu este corect să băgaţi sute de milioane în echipa de dansuri şi nouă nimic. Măcar 10 lei de la fiecare, şi tot este ceva", a mai spus fotbalistul. Edilul Constantin Micu n-a mai suportat tensiunile din sală, aşa că s-a ridicat de pe scaun şi a părăsit sala de şedinţă. Spune că vinovat pentru tot scandalul este viceprimarul Sărăcilă. "Sărăcilă este un nebun. Din 2008 aşa se desfăşoară şedinţele. Chiar dacă toţi consilierii sunt împotriva mea, eu tot fac ceva pentru localitate. Sunt singur că voi lua şi următorul mandat, iar Sărăcilă, şi dacă candidează singur, nu câştigă", a spus Constantin Micu, primarul comunei Tuzla.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369