REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şedinţă de Consiliu la Cernavodă! În discuţie, şi o solicitare de la DNA

Şedinţă de Consiliu la Cernavodă! În discuţie, şi o solicitare de la DNA

Replica API 2 noiembrie 2017 | 16:31 545

În urmă cu câteva săptămâni, a fost vehiculată informaţia că primarul din Cernavodă, Liviu Negoiţă, a fost chemat la DNA, iar de aici au urmat speculaţiile că edilul ar avea probleme, ba chiar că ar fi arestat la domiciliu! Fals. În realitate, consilierii locali au fost înştiinţaţi, acum 2 zile, în cadrul unei şedinţe de consiliu, că DNA solicită să formuleze punct de vedere, dacă se constituie sau nu parte civilă într-un dosar de abuz în serviciu a fostului primar al oraşului, Mariana Mircea, şi care ar fi cuantumul pretenţiilor. Dosarul urmează, aşadar, să fie înaintat instanţei, când vor deveni publice toate detaliile anchetei.

La şedinţa de acum două zile nu s-a luat nici o decizie, în schimb, a fost lecturat documentul DNA, cu privire la lucrările care sunt imputate, din perioada 2010-2013. Conform expertului din dosarul instrumentat de DNA, prejudiciul care i se impută fostului primar Mariana Mircea se ridică la peste 1 milion de lei.

Iată şi reacţia Marianei Mircea:

Fostul primar al oraşului Cernavodă Mariana Mircea a transmis o adresă în atenţia actualului edil Liviu Negoiţă şi a secretarului Silvica Buiculescu, prin care face câteva precizări, dar şi solicită nişte răspunsuri, având în vedere dosarul în care este cercetată de către DNA.

Iată ce a transmis Mariana Mircea, în prezent consilier local ALDE, în data de 4.10.2017:

"Prin prezenta va aduc la cunostinta ca in dosarul mai sus mentionat sunt acuzata de abuz in serviciu referitor la derularea unor contracte prin care s-au excutat lucrari in perioada decembrie 2010-martie 2012 avand ca beneficiar orasul Cernavoda.

(...)

Conform Ordonantei DNA din data de 15.09.2017 mi se imputa ca prejudiciu valoarea integrala a acestor contracte ca si cum lucrarile respective nu ar exista in patrimoniul orasului.

Va rog sa imi comunicati daca lucrarile mentionate mai sus exista in acest moment, in mod real.

In cazul in care veti hotara sa va constituiti parte civila va rog sa analizati si sa precizati , avnd in vedere ca aceste lucrari nu sunt fictive ci exista efectiv in patrimoniul UAT, care este eventualul prejudiciu gasit in urma analizei documentelor pe care primaria le are la dispozitie.

Daca considerati ca nu puteti evalua aceste date va rog sa aveti in vedere efectuarea unei expertize care sa va lamureasca cu privire la existent presupusului prejudiciu.

Va stau la dispozitie cu orice informatie care v-ar putea juta in demersul dumneavoastra".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367