Solutia adoptata vine in sprijinul locuitorilor prin reducerea cu 50% a pretului apei potabile in limita a 7 metri cubi pe luna, astfel incat diferenta sa se resimta in buzunarele acestora si in acelasi timp sa nu puna presiune prea mare pe bugetul impovarat municipiului.

Asa cum am promis, alianta PSD, PMP si ALDE continua propunerea si adoptarea proiectelor benefice pentru Mangalia.

Iată şi comunicatul PNL:

"PNL Mangalia respinge majorarea preţului la apă

PNL Mangalia respinge cu fermitate proiectul adoptat de consilierii locali PSD ALDE şi PMP, prin care se va majora preţul la apă şi canalizare, perceput către populaţie. La şedinţa de CL din data de 22 septembrie, au fost adoptate mai multe proiecte de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare, derulate de RAJA, prin credit bancar purtător de dobândă şi nu prin finanţare europeană, nerambrusabilă, care nu ar fi dus la majorări de preţ. Totodată, consililerii PSD, ALDE şi PMP, care formează majoritatea în CL, au votat un proiect prin care preţul apei ar urma să crească, în următorii ani, până la o valoare aproape dublă. Pentru a acoperi această majorare de preţ, aceiaşi aleşi locali au iniţiat un alt proiect, prin care creşterea preţului la apă să fie suportată, sub formă de subvenţie, din bugetul local, adică tot din banii cetăţenilor.

PNL Mangalia nu este de acord ca locuitorii oraşului să suporte, din buzunarele proprii, investiiţiile făcute de RAJA în reţeaua de apă şi canalizare. De aceea, consilierii locali PNL propun organizarea unei dezbateri publice în care cetăţenii să decidă asupra necesităţii creşterilor de preţ, în condiţiile în care la Mangalia se plăteşte unul dintre cele mai mari preţuri din ţară pentru apă şi canalizare".