REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ședință de Consiliu Local: 7 proiecte respinse

Ședință de Consiliu Local: 7 proiecte respinse

Replica API 21 septembrie 2020 | 18:37 1005

Consilierii locali municipali au fost convocaţi, pe data de 21 septembrie, în ultima şedinţă de consiliu din acest mandat. Totul a mers ca și uns iar consilierii locali municipali au votat proiectele cu rigurozitate și poate mai repede ca niciodată.

În ultima ședință ordinară de Consiliu Local Municipal a curs cu voturi pozitive. Un singur proiect de hotărâre a fost retras și 7 votate împotrivă.

Proiectele au vizat următoarele teme principale de interes local: premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenul național de bacalaureat şi a profesorilor îndrumători, extinderea programului Respect şi a facilităţilor la transportul public de călători, dezvoltarea turismului şi a reţelei CT Bus în mai multe localităţi din cadrul Zonei Metropolitane Constanţa, atribuirea de terenuri pentru cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa.

„În ultima şedinţă din actualul mandat al Consiliului Local am aprobat mai multe proiecte importante pentru orașul nostru. Astfel, 5 elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat alături de cei 16 profesori îndrumători vor fi recompensaţi fiecare cu câte 1.000 lei pentru perfomanţa educaţională deosebită. Peste 6.000 de constănţeni vor beneficia, în plus, de la 1 septembrie, de tichetele din cadrul programului Respect, prin majorarea plafonului de la 1.610 lei, la 1.840 de lei. Pentru a compensa pierderea gratuităţii pe liniile CT Bus de către un număr important de pensionari, am corelat plafonul pentru care se acordă facilităţi cu creşterea punctului de pensie, astfel că valoarea acestuia a fost majorată până la 2.100 lei.

De asemenea, am aprobat înființarea Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța. Turismul trebuie să fie unul dintre principalele motoare ale dezvoltării economice a oraşului nostru, însă acest lucru nu poate deveni realitate fără colaborarea între autoritatea publică locală și reprezentanții mediului de afaceri într-un parteneriat public privat, lucru pe care l-am rezolvat astăzi prin înfiinţarea acestei asociaţii.

Poate cel mai important punct aflat pe ordinea de zi de astăzi a fost Constituirea „Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța”.

Structura pe care am creat-o astăzi va genera o reţea integrată de transport, eficientă din punct de vedere al costurilor, și care va îmbunătăți consistent accesibilitatea cetățenilor din Zona Metropolitană la serviciile de transport public, într-o primă etapă în localităţile Năvodari, Cumpăna, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu.

Nu în ultimul rând, în semn de recunoaştere pentru meritele incontestabile pe care şi le-au adus la dezvoltarea municipiului Constanţa, am atribuit astăzi, 12 terenuri pentru cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa.

Le mulţumesc pe această cale tututor consilierilor locali pentru activitatea depusă în ultimii patru ani, în special majorităţii formate din PSD şi PMP, cu aportul punctual al consilierului independent Andrei Popescu. Alături de ei am făcut Constanţa normală. Datorită lor municipiul nostru are viitor”, a declarat primarul muncipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consilierilor ati aprobat si timpenia de pe str.Renasterii, nesimtitilor.Ati facut jocul lui Fagadau..
0
0
Cum spui ma"PSD va rugam sa parasiti primaria Cta",cu vorbe frumoase nu merge ma baiatule,cainele nu pleaca de la mecelarie decat gonit asa si cu astia,doar daca sunt alti votati pleaca PSDisti altfel nu.
2
0
Faga, ai aprobat PUZ-ul lui tata? Matinciuc.
2
0
la puscarie cu voi la puscarie!
4
0
FAGADAU AI PROMIS IN ANUL 2016 LUCRURI BUNE ASTAZI DUPA ULTIMA VRAJEALA DE SEDINTA A CONSLIULUI LOCAL SAU PREZENTAT SI CEI CE AU LIPSIT DE LA ACESTE VRAJELI PRAF IN OCHI DE SEDINTA PINA SA VINA PANDEMIA CONSILIERII TAI NU ERAU DE GASIT FUGEAU DE CETATENII ORASULUI TU TE LAUZI PE TAXELE CETATENILOR CA AI FACUT MULTE ADICA MINTI MULT IAR CONSTANTA ARATA CA UN ORAS SUBDEZVOLTAT ACUM PREGATESTE SA PARASESTI PRIMARIA ACESTUI ORAS CA NU AI FACUT NIMIC BUN SI AI FUGIT MEREU DE PROBLEMELE OAMENILOR ORASULUI PSD C-TA VA RUGAM FRUMOS SA PARASITI PRIMARIA C-TA ATI FURAT DESTUL SI VA-TI BATUT JOC DE OAMEN
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218