REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şedinţă de constituire a Consiliului Local Năvodari: Pancencu, Calapod şi Tucan, trimişi la plimbare - află de ce!

Şedinţă de constituire a Consiliului Local Năvodari: Pancencu, Calapod şi Tucan, trimişi la plimbare - află de ce!

Replica API 28 iunie 2012 | 00:00 153

Vezi galerie foto+video

Vezi galerie foto+video

Consiliul Local Năvodari a fost constituit, iar primarul Nicolae Matei a depus jurământul, în prezenţa colegilor, a consilierilor, a unui reprezentant al Prefecturii judeţului Constanţa şi a unui judecător, dar şi a Înalt Prea Sfinţiei Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Şedinţa a debutat cu verificarea dosarelor viitorilor consilieri. Cu două excepţii, comisia a constatat că toate actele sunt în regulă. Excepţiile au fost reprezentate de Iurin Pancencu, care nu a fost validat, motivaţia fiind cu privire la sesizarea cetăţenilor oraşului Năvodari, conform căreia liberalul nu locuieşte la adresa din buletin. Sesizările au fost depuse la Poliţie şi la Parchet, iar Comisia de validare a Consiliului Local a hotărât amânarea validării până la clarificarea situaţiei.

Comisia de validare a propus, de asemenea, invalidarea lui Tudorel Calapod. Motivaţia acestei decizii vine din cauza faptului că împotriva lui Calapod a început urmărirea penală. În continuare, comisia a hotărât ca validarea să vină următorului de pe listă, şi anume lui Bogadan Boaşcă. Calapod a protestat, spunând că va merge în instanţă şi că va cere despăgubiri. El a părăsit sala înainte ca şedinţa să se termine.

Mai departe, s-a trecut la vot, moment în care fratele lui Jean Paul Tucan, Emanuel Tucan, a "călcat pe bec", în sensul că s-a abţinut la vot în cazul lui Cristian Popescu. Primarul Nicolae Matei i-a atras atenţia lui Tucan să nu fie "obraznic", apoi a urmat acordarea votului pentru acesta. A fost momentul în care ceilalţi consilieri au votat împotrivă sau s-au abţinut, prin urmare Tucan a fost sancţionat de colegi, care nu i-au dat girul de a fi consilier alături de ei.

În cadrul şedinţei, viceprimar al oraşului Năvodari a fost ales Florin Chelaru. Acesta a fost votat în unanimitate. Menţionăm că se află la cel de-al doilea mandat, Chelaru ocupând funcţia de viceprimar şi în perioada 2008 - 2012.

De menţionat că primarul Nicolae Matei a fost investit, a depus jurământul şi a declarat că va conduce oraşul precum Sf. Nicolae. "Voi fi ca Sf. Nicolae, într-o mână cu darurile şi în cealaltă cu biciul", a spus acesta.

Vom reveni.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102