REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ședința de Guvern: Casa Soarelui nu s-a aflat pe ordinea de zi, dar s-a discutat despre Ziua națională a gastronomiei

Ședința de Guvern: Casa Soarelui nu s-a aflat pe ordinea de zi, dar s-a discutat despre Ziua națională a gastronomiei

Replica API 17 mai 2018 | 23:53 184

O nouă ședință de Guvern, o nouă ședință fără să se discute situația Casei Soarelui din Constanța. Au trecut deja săptămâni bune de la ultima asigurare pe care a dat-o conducerea Consiliului Județean Constanța în momentul în care oficiali ai Guvernului au promis că o vor pune pe ordinea de zi.

Acum mai bine de o lună de zile, pe 13 aprilie, surse din cadrul Ministerului Sănătății anunță că proiectul legat de trecerea din subordinea ministerului menționat în patrimoniul Consiliului Județean Constanța a clădirii în care a funcționat Casa Soarelui ar putea intra pe ordinea de zi a Guvernului în 1-2 săptămâni.

Ministerul Sănătăţii a publicat pe 13 aprilie, la secţiunea “Transparenţă decizională” Hotărârea de Guvern “privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al județului Constanța”. De la acest moment, cei interesaţi pot formula observaţii sau propuneri, iar după 10 zile hotărârea trebuia să intre la vot în şedinţa de Guvern.

Nu s-a întâmplat acest lucru, iar în prezent, la ședința de pe 16 mai, mai importantă a fost discuția despre propunerea legislativă privind instituirea zilei de 15 septembrie – Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc.

Totuși, potrivit portalului Ministerului Sănătății, actul va rămâne publicat pe site-ul instituției până la data de 28 mai. Cel mai probabil la ultima ședință din această lună ne-am putea aștepta să regăsim proiectul pe ordinea de zi a Guvernului.

În perioada mai 2000 – septembrie 2017 în acest imobil și-a desfășurat activitatea Fundația ”Ajutați Copiii României”, denumită ulterior Centrul de Îngrijiri Paliative ”Casa Soarelui”, destinată îngrijirii paliative a bolnavilor incurabili. Din luna septembrie a anului 2017 pacienții cu afecțiuni oncologice aflați în stare terminală care primeau îngrijiri paliative în Centrul de Îngrijiri Paliative ”Casa Soarelui” au posibilitatea de a se adresa doar Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța, ceea ce ar conduce la supraaglomerarea Secției de Oncologie și la perturbarea acordării asistenței medicale de specialitate pacienților cu afecțiuni oncologice.

Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța nu are în structura sa organizatorică un compartiment/serviciu de îngrijiri paliative; în tot județul Constanța nu există o entitate publică de îngrijiri paliative, iar singurul centru privat de îngrijiri paliative a fost închis.

Din cauză că nu există spațiu în cadrul spitalului, iar Secția de Oncologie are numai 25 de paturi, Compartimentul de paliație urmează să funcționeze în imobilul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța din municipiul Constanța, str. Piatra Craiului nr. 4, imobil din proprietate publică a statului, în care a funcționat Centrul de Paliație ”Casa Soarelui”.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614