REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şedinţă de Guvern marţi, pentru referendum

Şedinţă de Guvern marţi, pentru referendum

Replica API 18 septembrie 2018 | 16:27 287

Şedinţa de Guvern de marţi a fost iniţial amânată, până la apariţia deciziei CCR în Monitorul Oficial. Potrivit proiectului de OUG, se va stabili ca referendumul să se desfăşoare în decurs de două zile şi datele la care urmează să aibă loc procesul de votare.

Guvernul Dăncilă va avea o şedinţă marţi, 18 septembrie, de la ora 17.30. Cu această ocazie, se va stabili că referendumul pentru modificarea Constituţiei se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie.

Legea de modificare a Constituţiei a fost publicată în Monitorul Oficial, împreună cu decizia CCR prin care s-a stabilit că actul normativ respectă standardele constituţionale.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa convocată pentru marţi după-amiază, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 a referendumului, în scopul organizării în bune condiţii a consultării populare privind redefinirea căsătoriei.

Potrivit proiectului de OUG, se va stabili ca referendumul să se desfăşoare în decurs de două zile şi datele la care urmează să aibă loc procesul de votare.

Guvernul ar fi trebuit să se reunească marţi în şedinţă, fiind aşteptată emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă care să permită ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei să se desfăşoare pe parcursul a două zile, fiind vehiculate datele de 6 şi 7 octombrie. Şedinţa fusese iniţial anunţată pentru luni la ora 16.00, fiind amânată

Surse guvernamentale susțin că este vorba de o chestiune tehnică - decizia Curții Constituționale nu a fost încă publicată în mod oficial, în plus fiin nevoie de pregătirea unui întreg pachet legislativ pentru organizarea referendumului.

romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu zic, cu puterea pe care o aveti in urma minciunilor si a promisiunilor viclene- eu zic sa votati ca voi toti, intraga haita de hoti, borfasi, excroci, puscarias, inculpati, penali- sa va duceti la puscarie- pe viata nenorocitilor ordinari- jigodii de cea mai joasa speta- ati incercat cu fel si fel de intimidari-ptr a stopa procesul penal pentru data de 10 august-0 in puscarie va vor putrezi oasele- fiti convinsi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108