REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şedinţă de îndată convocată pe şest, la Mangalia

Şedinţă de îndată convocată pe şest, la Mangalia

Replica API 7 noiembrie 2011 | 00:00 89

Consilierii lui Tusac au votat pentru acordarea de subvenţii la căldură

Consilierii lui Tusac au votat pentru acordarea de subvenţii la căldură

Incredibil, dar adevărat! La Mangalia se vor acorda subvenţii la căldură care momentan întârzie să se simtă în apartamentele cetăţenilor, deşi suntem în luna noiembrie. Întrucât electoratul a dat semne de nervozitate maximă, ceea ce nu este bine cu un an înainte de alegeri, primarul Claudiu Tusac a convocat o şedinţă de îndată pentru potolirea populaţiei. La şedinţă nu au fost invitaţi decât 10 consilieri, cei despre care se ştie că votează fără să comenteze iniţiativele edilului. Astfel, liberalii care se presupune că fac parte din USL habar nu aveau, nici la o oră după consumarea şedinţei de ieri, că ea a avut loc. "Aflu de la dumneavoastră, noi nu am fost convocaţi, nu ştiu ce s-a votat", a recunoscut consilierul şi totodată preşedintele PNL Mangalia, Sorin Andrei. În cadrul întrunirii, aleşii locali au aprobat o rectificare de buget şi modificarea unei hotărâri de consiliu pentru acordarea de subvenţii la căldură, în funcţie de venituri, până la 1.600 de lei pe membru de familie ori 1.800 lei - în cazul persoanelor singure. Prin intermediul unui comunicat de presă, în cursul zilei de ieri primarul Mangaliei, Claudiu Tusac a ţinut să precizeze că "Tusac a salvat Mangalia de frig şi sărăcie" astfel: "Măsura găsită conform legii se referă la ridicarea plafonului pentru acordarea ajutorului de încălzire din partea Primăriei municipiului Mangalia până la peste 1.600 lei/pers, astfel încât de această subvenţie locală să beneficieze aproape toţi locuitorii. (...) Persoanele greu lovite de soartă, al căror venit lunar nu depăşeşte 155 ron/membru de familie vor plăti 21 ron/gcal. Următoarea categorie, a celor cu venitul de până la 210 ron/persoană, preţul va fi de 41 lei/gigacalorie. Cei al căror venit se încadrează în suma de 260 ron/persoană vor achita 60 ron/gigacalorie şi tot aşa până la persoanele cu venit de peste 1.600 lei/membru de familie pentru care preţul pentru o gigacalorie ajunge să fie 346 lei (cu condiţia să se încadreze în prevederile OUG 69/2011). Pentru persoanele singure plafonul maxim se ridică la peste 1.800 ron/persoană/lună pentru gigacaloria la preţul de 346 ron".

Foleanu: "Cred că mangalioţii s-au săturat de "ţigănia pe care Tusac a instaurat-o în oraşul nostru"

Lauda de sine a primarului a fost, evident, primită cu "bucurie" de unul dintre consilierii care n-au avut onoarea de a fi invitaţi la şedinţă, şi anume pedelistul Paul Foleanu: "Am aflat cu stupoare, că primarul Tusac împreună cu cei 10 consilieri locali care votează la comanda sa orice, s-au întrunit într-o şedinţă secretă la primărie şi au votat ilegal o hotărâre de modificare a preţului la gigacalorie. Acest mod abuziv şi ilegal practicat de Tusac în Mangalia nu aduce decât probleme locuitorilor, care nu mai înţeleg ce se întâmplă şi care rabdă de frig în apartamente. (...) Îi solicit domnului prefect al judeţului Constanţa să verifice legalitatea hotărârilor adopate în secret de un grup de consilieri locali şi, dacă nu au fost respectate procedurile legale, să le atace în instanţa de contencios administrativ. Cred că mangalioţii s-au săturat de "ţigănia pe care Tusac a instaurat-o în oraşul nostru şi trăiesc cu speranţa că într-o zi împreună vom reuşi să introducem normalitatea", a spus Foleanu, aflat şi el, desigur, în lupta de cucerire a inimilor mangalioţilor. Referitor la şedinţa de ieri, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat, pentru "Replica", faptul că aşteaptă să vadă hotărârea, iar dacă este ilegală sau cadrul adoptării a fost ilegal o va ataca în contencios.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367