REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ședință DECISIVĂ la CSM - Plenul confirmă noua conducere a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Ședință DECISIVĂ la CSM - Plenul confirmă noua conducere a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Replica API 26 ianuarie 2019 | 00:00 214

Consiliul Superior al Magistraturii are pe ordinea de zi a ședinței de luni validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, desfăşurat în perioada 1 noiembrie 2018-10 ianuarie 2019 şi numirea în funcţie a procurorului -şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Adjunctul Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan, a obținut, la interviul susținut pentru șefia Secției de anchetă a magistraților, cel mai mare punctaj, de 9.33, în vreme ce contracandidata sa, Florena Sterschi, a obținut 8,33.

Plenul CSM urmează să confirme numirea lui Stan la șefia Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a susținut în interviul susținut pentru șefia Secției de anchetă a magistraților, că printre amenințările la adresa acestei unități a identificat anumite campanii de presă, dar și frecvența ridicată a modificărilor legislative.

„În ceea ce privește planul meu managerial pentru această funcţie, am identificat premise pozitive și negative ale înființării acestei secții. Printre premisele pozitive, am identificat un efort de protecție a independenței magistraților care e o garanţie oferită de scoaterea acestei secții de sub orice influența exterioară a sistemului judiciar. Existența unui cadru legislativ care permite desfăşurarea separată a activității de urmărire penală, a activităților săvârșite de magistrați și existența unui ansamblu profesional cu experiența vastă și pregătită care reprezintă premisele unei faze solide de selecție a procurorilor care urmează sa-și desfășoare activitatea in această secție", a declarat Gheorghe Stan, potrivit Mediafax.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, şi procurorul Florena Esther Sterschi au susținut, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General.

Florea Esther Sterschi este cea care asigură actualmente interimatul la conducerea secţiei. Secţia pentru anchetarea magistraților şi-a început activitatea pe 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, și a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte parchete.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mafia PSD s a infiltrat si in justitie procurori si judecator corupti spagari ce ptr milioane de euro ii scapa pe mafioti.Asta vreti?
1
0
Dar ce s a intamplat la Ploiesti, Oradea, o sa vezi si la Constanta, tot din cauza lui Dragnea? DNA a fost transformat de Base si Macovei intr o unealta de distrugere a adversarilor politici. Mai mult, prin acelasi DNA s a incercat, distrugerea celui mai mare partid socialist din Parlamentul European. In ce tara din lumea civilizata, serviciile secrete colaboreaza cu judecatorii? Procurorii cu judecatorii? Asta e justitia pe care o aparati? IDIOTILOR!
0
1
La fel ca la toate institutiile de control aceasta forma de investigare baga pumnul in gura celui care vrea sa fie corect si nu asculta ordinele politice.
2
1
ce confirmare- decizia a apartinut suta la suta puscariasului draknea care a solicitat, restul s-a supus. Asa arata in anul 2019 justitia din Romania , sub talpa unor infractori, criminali, hoti puscariasi. Sper ca va sosi ziua cand vpm scapa de aceasta ciuma rosie, fiind incatusati in haita, aceiasi haita care s-a jucat de-a guvernarea
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218