REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ȘEDINȚĂ FANTOMĂ a CONSILIULUI LOCAL Constanța

ȘEDINȚĂ FANTOMĂ a CONSILIULUI LOCAL Constanța

Replica API 1 iulie 2020 | 00:00 2058

Primăria Constanța a dovedit marți, 30 iunie, cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local, că instituția este certată rău de tot cu tehnologia. Deși au avut la dispoziție un week-end întreg, timp în care să pună la punct transmisia online, totul s-a dovedit a fi un fiasco total. Transmisiunea ar fi trebuit să fie urmărită în timp real, însă acest lucru nu a fost posibil.

Ședința a fost ținută în mediul online din cauza mai multor angajați ai Primăriei Constanța, care s-au îmbolnăvit de COVID-19. Problema este că procedura nu permite participarea ca terț interesat la ședință și exprimarea unui punct de vedere. Mai multe decât atât, cei care au dorit să vizioneze ședința, au avut ceva bătăi de cap, întrucât transmisiunea a fost sub orice critică. Nemulțumiri au fost inclusiv din partea consilierilor locali, care au acuzat slaba pregătire în organizarea ședinței.

Proiectele adoptate se pot contesta în instanță

Este o lipsă de transparență. Dacă vă uitați pe ședințele online, veți vedea doar imagini, dar fără sunet. Asta pentru că Primăria Constanța nu a fost în stare să achiziționeze un soft sau o aparatură pentru acest lucru. Cu telefonul meu vă pot face o probă, să transmit live, și veți vedea că avem sunet și ne și vedem. Sunt soluții foarte simple, dar nu se dorește transparență. Din punctul meu de vedere, toate proiectele de hotărâre adoptate în această procedură, fără să asiguri publicitatea ședinței, chiar dacă se desfășoară ședința online, sunt vulnerabile. Dacă se vor contesta în instanță se va putea invoca și acest motiv, poate cu succes.”, a precizat pentru Replica”, deputatul constănțean Stelian Ion.

În mod normal ar fi trebuit să vă prezentăm care proiecte aflate pe ordinea de zi au fost aprobate și care nu, dar și alte detalii legate de ședința ordinară. Problema este că ședința nu a putut fi urmărită în modul online din motive încă neelucidate, iar reprezentanții Primăriei Constanța nu au trimis nicio informare legată de ședința ordinară pe tot parcursul zilei de marți 30 iunie.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un oras murdar si fara investitii
1
0
Se vede clar ca nu are nevoie de publicitate.Poate are de voturi.Sa i le dati toti, toate contra. Si apoi sa vedeti aglomertie la Poarta Alba.Langa Mazare & co.
3
1
Ia uitel maaaa si pe Tincu ..nu incape in cadru.....
3
0
Malai mare ala Daniel Georgescu nu mai e consilier local? L-au dat afara? De la Canale navigabile cand il da afara?!
2
1
Asa primar, asa primarie, asa oras!
7
2
...o bataie de joc ca de altfel tot ce s-a intamplat in mandatul repetentului ...
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614