REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 411

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II a fost închisă, luni, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a anunţat că nu există cvorumul necesar pentru desfăşurarea lucrărilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că din 465 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa 188.

"Întrucât nu este cvorum, declar şedinţa închisă", a precizat Marcel Ciolacu.

Potrivit regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se votează învestirea Guvernului Orban II să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari, astfel încât să se asigure cvorumul necesar şedinţelor comune.

PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că parlamentarii nu vor participa la şedinţă.

Şedinţa a avut loc în aceeaşi zi în care Curtea Constituţională a stabilit că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

În 10 februarie, premierul desemnat Ludovic Orban a depus la Parlament lista noului Cabinet, care cuprinde aceiaşi miniştri ca în Guvernul anterior, precum şi programul de guvernare actualizat.

În 17, 18 şi 19 februarie a avut loc audierea miniştrilor propuşi în comisiile parlamentare. Doar 4 miniştri - Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu, Virgil Popescu şi Adrian Oros - din cei 16 care au fost audiaţi în comisii au obţinut un aviz pozitiv din partea parlamentarilor, restul fiind avizaţi negativ. Avizul comisiilor parlamentare este consultativ, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai daca tot o tin ba uni ba alti cu tot feluri de matrapazlacuri atunci sa se faca odata alegeri si gata,pentru ca altfel uni vor spune:"nu am fost noi la putere,iar ceilalti:"nu am fost lasati sa guvernam". Cui ii este frica de votul popular si dece?,pentru ca toti politicieni declara ca pe ei nu ii intereseaza decat binele tari si al cetatenilor romani.
2
1
AU LIPSIT INTERLOPII PARLAMENTARI? SA LI SE TAIE SI SALARIILE.
2
2
Se pregatesc de dicatura ,"liberalii basistiii"...O MASCARAD MAI MARE CA ASTA NU SA POMENIT IN TOATA LUMEA CIVILIZATA...SA VII CU ACELASI PRIM MINISTRU CARE A FOST DEMIS ...NOUA PROPUNERE DE PRIM...MINISTRU ..!!!! DE CE NU GUVERNEAZA PDL PNL ?A PROMIS ROMANIA NORMALLAAA ...HAOSUL..DICTATURA...CRIZA FORTATA ...ASTA E TARA PE CARE NE O PROMITE WCWCWC ..J ?
3
2
Halal de astfel de parlamentari. Nu le este rusine ? Pentru ce iau salariile lunare ?
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102