REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ședință PSD cu liderii din teritoriu: Se cere INTRAREA la guvernare

Ședință PSD cu liderii din teritoriu: Se cere INTRAREA la guvernare

Replica API 27 octombrie 2021 | 00:02 986

Conducerea PSD a avut, marţi, o şedinţă cu liderii din teritoriu, privind poziţionarea în actuala criză politică, variantele luate în calcul fiind susţinerea din umbră a unui guvern minoritar PNL-UMDR, pe o perioadă limitată, intrarea la guvernare, asumat sau rămânerea în Opoziţie, scrie stiripesurse.ro

Surse din PSD au precizat pentru News.ro că mai mulţi lideri PSD au arătat că ar fi de preferat ca partidul să intre la guvernare decât să susţină Guvernul liberal, printr-un vot în Parlament, acest lucru afectând imaginea partidului.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu le-a prezentat social-democraţilor, în şedinţă, cele trei variante pe care le are partidul in acest moment, şi anume fie să intre la guvernare, să susţină un guvern PNL, neasumat, sau să rămână în Opoziţie. Unii lideri din PSD au spus că o asociere cu guvernul liberal ar face rău partidului, dar, dacă tot se pune problema de a susţine un guvern minoritar, pentru ieşirea din criză, atunci pot face acest lucru asumat, prin intrarea la guvernare, cu miniştri. Nu s-a discutat despre nume de miniştri, pentru moment.

Condiţiile principale pentru o susţinere a unui guvern minoritar sunt accesul primarilor PSD la fondurile din PNDL şi PNRR, au mai precizat sursele politice. Liderul Marcel Ciolacu afirma, marţi dimineaţă, la sediul partidului, că toate variantele sunt luate în calcul. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă spunea ca va avea discuţii telefonice cu reprezentanţii PSD şi USR. Florin Cîţu, în schimb, nu este de acord cu intrarea PSD în guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
furaciuni de facut mwistilor ?
1
0
Daca intrati la guvernare ,nu va lasati calcati in picioare!
1
1
Hai nu zau???
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369