REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ȘEF din cadrul unei FIRME, CONDAMNAT pentru DECESUL unui ANGAJAT

ȘEF din cadrul unei FIRME, CONDAMNAT pentru DECESUL unui ANGAJAT

Replica API 30 iunie 2020 | 00:36 2552

Un eveniment tragic s-a petrecut la o carieră de piatră din judeţul Constanţa, acolo unde o persoană a decedat din cauza unui stop cardio-respirator provocat prin electrocutare. În acest caz, va fi tras la răspundere şeful de carieră care nu a luat măsurile de securitate şi sănătate în muncă, ce i-au fost stabilite în sarcină prin fișa postului.

Cum s-a desfăşurat totul

Conform anchetatorilor, victima se afla la locul de muncă, respectiv la cariera de piatră situată în extravilanul satului Piatra aparținând societății angajatoare Sc Euroextract Srl. Din cauza ploilor din zilele anterioare, inculpatul Adrian F., șef de carieră, nu a dispus pornirea instalației de prelucrare a pietrei, ci a stabilit ca toți angajații să execute activități administrative, respectiv curățenie, la stația de concasare.

Victima nu purta nici un fel de echipament de protecţie

Victima, în conformitate cu dispozițiile superiorului său, a urcat în utilajul „bobcat” și s-a dus la instalația de prelucrare a pietrei, pentru a face curățenie lângă benzile transportatoare din componența instalației. Întrucât pe calea de deplasare a mini-încărcătorului se afla un cablu prelungitor poziționat pe jos, pe pământ, victima a decis să coboare din utilaj pentru a îndepărta cablul din raza de acțiune a utilajului pe care îl manevra. Victima, care nu purta niciun fel de echipament de protecție, în sensul că era desculț și fără mănuși, a coborât din cabina utilajului tip bobcat în care se afla, pentru a strânge cu mâna cablul respectiv, care era conectat direct la tabloul electric, ceea ce i-a provocat electrocutarea și căderea la sol. A fost chemată ambulanța însă deși echipajul de prim ajutor a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, acestea nu au avut succes, aceştia declarând decesul.

Instanţa a decis condamnarea firmei Sc Euroextract Srl la amendă penală de 232.000 lei pentru comiterea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Adrian F. , şeful de carieră, a fost condamnat la 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Judecatorii ar putea pune la punct multi patroni care isi bat joc de muncitori, dar nu vor.
3
2
a semnat protectia muncii inseamna ca a murit linistit
4
1
seful trebuia sa trimita acasa pe cel care nu are echipament de lucru. seful l-a vazut pe muncitor lucrand fara echipament ssi nu i-a zis nimic.
3
5
Va doresc o singura zi de munca adevarata sa aveti dragi justitiari. Noi oamenii de rand nu mai avem incredere in justitia din R.
6
0
Sa urmaresti toti angajatii ca pe copiii de la gradinita. Fiecare angajat este matur si responsabil pentru activitatea pe care o desfasoara.
7
1
adica seful de echipa trebuia sa-i fi tras un cap in gura dobitocului ala ca umbla descult, huh? seful ala nu poate in fiecare secunda sa vada daca idiotul isi scoate pantofii sau manusile. fraieri astia sa plateasca despagubiri.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614