REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Șef din Poliția Română: 'În România se moare, pe străzi, ca în război'

Șef din Poliția Română: 'În România se moare, pe străzi, ca în război'

Replica API 21 februarie 2020 | 00:00 313

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, Tiberiu Ivancea, s-a declarat, joi, îngrijorat de numărul mare de accidente rutiere care au loc pe drumurile din judeţ şi a afirmat că "în România se moare pe străzi ca în război".

Potrivit şeful IPJ Sibiu, şoferii nu conduc preventiv şi preferă să se grăbească şi astfel îşi riscă viaţa când sunt la volan.

"Sunt îngrijorat pentru că în România se moare pe străzi ca în război. Sunt războaie în care nu mor anual atâţia oameni cât mor la noi pe drumuri. Activităţile noastre preventive sunt tot mai pregnante. Încercăm să fim tot mai prezenţi pe drumuri, dar nu putem face singuri toată această treabă (...) O principală vină este a noastră, a conducătorilor auto. Nu conducem preventiv, ne grăbim, iar infrastructura nu ne ajută. Pe un drum de câţiva zeci de kilometri, grăbind sau mărind un pic viteza, putem câştiga câteva minute în plus. Pentru acele câteva minute în plus, susţin cu tărie că nu merită să ne riscăm viaţa", a declarat Tiberiu Ivancea, la şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP, unde a prezentat bilanţul IPJ pentru 2019, potrivit Agerpres.

Şeful IPJ Sibiu crede că în special pe Drumul Naţional 7, tronsonul de pe Valea Oltului, "se moare mult prea mult".

"Pe un drum de Bucureşti, de exemplu, pe Valea Oltului, dacă forţezi la limită, faci depăşiri periculoase, nu te asiguri, poţi câştiga zece minute, un sfert de oră. Pentru acest sfert de oră, foarte mulţi şoferi din păcate îşi riscă viaţa. Şi indiferent câte echipaje am scoate pe drum, nu putem pune un echipaj din kilometru în kilometru. Trebuie să conştientizăm treaba aceasta. Pe Valea Oltului noi am reuşit ca şi judeţ să reducem oarecum numărul de accidente, dar pe total, luat Vâlcea cu Sibiul, cred că Valea Oltului este un drum pe care se moare mult prea mult", a mai afirmat Tiberiu Ivancea.

Potrivit sursei citate, cele mai multe accidente care au loc pe DN1, în judeţul Sibiu, se întâmplă în locul numit Hula Bradului, în special când condiţiile meteo nu sunt bune.

"Pe DN1, accidentele cele mai frecvente în ultimii doi - trei ani, au fost în zona Hulei Bradului, pe fondul condiţiilor meteo (...) şi de foarte multe ori maşinile mari, gen TIR-uri, provoacă aceste accidente", a arătat Tiberiu Ivancea.

Întrebat dacă accidentele rutiere sunt cauzate şi de calitatea drumurilor, atunci când aceasta nu este bună şi şoseaua este plină de gropi, şeful IPJ Sibiu a răspuns: "Da, poate conta şi calitatea asfaltului. (...) Dacă noi mergem cu o viteză redusă, asfaltul poate să fie şi mai rău sau lipsă, că nu ar trebui să avem evenimente, dacă avem cauciucurile adaptate sezonului, etc."

IPJ Sibiu va continua să solicite şi în 2020, administratorilor drumurilor, "o sistematizare mai bună şi o semnalizare mai bună", pentru a preveni accidentele rutiere.

Potrivit statisticilor IPJ Sibiu, numărul de accidente rutiere grave a scăzut cu aproape 10 % în 2019, faţă de 2018, dar a crescut numărul persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere cu aproape 30%, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai da dom sef ca voi i-ati trecut examenul pe toti cretinii de peste 18 ani.Luati si ''scritzi''la procese verbale acum.ati angajat toate pitipoancele prin birouri si pe sosea nu-i niciun politai.
0
0
Cam are dreptate, am mers spre Bucuresti pe autostrada cat mai la limita masinii, adica pana in 220 kmh si am facut 1h si 25 min, cu noroc fiind goala si fara radare. Cu viteza de max 140, adica legala fac constant, 1h si 45 min. Sincer nu s-a meritat stresul, riscul si consumul, mai mult decat dublu, pt acele 20 de minute...
3
1
... sefului tau Klaus de la Sibiu ! Asta se vrea : ca Romania sa ajunga o tara nesigura , cenusie , o colonie din care sa plece oamenii sclavi la occidentali ! In mare parte s-a reusit !
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218