REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şef UPU-SMURD: După trei săptămâni foarte grele, situaţia rămâne în continuare critică

Şef UPU-SMURD: După trei săptămâni foarte grele, situaţia rămâne în continuare critică

Replica API 19 octombrie 2021 | 00:00 380

Şefa Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, cea mai mare unitate de profil din Moldova, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat, luni, că situaţia este în continuare critică în privinţa locurilor de spitalizare pentru pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID-19, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cauza numărului foarte mare de solicitări locurile din spitalele suport COVID sunt ocupate, motiv pentru care pacienţii sunt internaţi la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon.

"După trei săptămâni foarte grele, situaţia rămâne în continuare critică. În continuare avem în UPU 14 pacienţi pe ventilator, care sunt trataţi ca la terapia intensivă. Din păcate, sunt zile în care sunt înregistrate câte trei decese, altele cu două decese. Fiecare dintre aceste situaţii înseamnă o pierdere pentru noi ca echipă, dar în primul rând pentru familiile acestor pacienţi", a declarat şefa UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, dr. Diana Cimpoeşu, care este şi coordonator SMURD.

Potrivit acesteia, permanent sunt făcute transferuri între spitalele din Iaşi sau din alte judeţe.

"În primul rând au fost transferurile către Secţia Exterioară de la Leţcani a Spitalului de Boli Infecţioase, dar şi acolo saloanele de terapie intensivă sunt pline în acest moment. De două zile sunt la capacitate maximă. În continuare căutăm locuri pentru pacienţii noştri. Pe lângă aceştia, sunt 24 de pacienţi COVID-19 pozitiv în UPU care necesită oxigen. Pentru ei, la fel, nu există locuri în spitalele COVID şi suport COVID, deşi s-a mărit capacitatea şi aici. Aseară s-a mărit capacitatea la Spitalul de Recuperare cu zece paturi de oxigen şi imediat am transferat pacienţi din UPU. În permanenţă reuşim să găsim un loc pentru câte un pacient, dar imediat vin încă cel puţin doi pacienţi la spital. E o dinamică care ne depăşeşte resursele de înţelegere, în primul rând, iar uneori şi resursele de absorbţie. Ambulanţele rămân în anumite momente ale zilei într-un şir lung în faţa UPU sau în faţa Spitalului de Boli Infecţioase până când pacienţii pot fi preluaţi de cei din spital", a mai spus dr. Diana Cimpoeşu.

Aceasta a spus că familia unei paciente confirmată COVID-19 pozitiv şi care necesita ventilaţie non invazivă şi-a dat acceptul ca aceasta să fie transferată la ATI Buhuşi, singurul loc din Moldova care era liber într-o secţie de ATI.

Medicul Diana Cimpoeşu a declarat, totodată, că mai puţin de 10% dintre cei care au ajuns la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon s-au vaccinat anterior de contactarea virusului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367