REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şefa APIA, cu toată familia angajată la stat, CONDAMNATĂ DEFINITIV!

Şefa APIA, cu toată familia angajată la stat, CONDAMNATĂ DEFINITIV!

Replica API 9 iunie 2017 | 11:12 2262

Cristina Gherghişan, directorul adjunct al APIA Tulcea la data faptelor, a fost condamnată pentru luare de mită la 5 ani şi 6 luni închisoare de către prima instanţă. A urmat apelul şi, pe 8 iunie, Curtea de Apel Constanţa a achitat-o pentru una dintre fapte, astfel că pedeapsa i-a fost scăzută la 3 ani şi 6 luni în regim de detenţie.

"Menţine pedeapsa principală de 3 ani şi 6 luni închisoare, pedeapsa complementară de 2 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal şi a dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta (director executiv adjunct al APIA – Centrul Judeţean Tulcea). Pedeapsa principală de 3 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatei Gherghişan Cristina se execută în regim de detenţie", potrivit minutei Curţii de Apel Constanţa.

În ordonanța procurorilor DNA Constanţa se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la administratorul unei societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu ale acesteia. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina a primit de la același administrator un plic ce conținea o sumă de bani.

În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea, a primit de la o persoană, în mod direct, pentru sine, foloase și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.

În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în aceeași calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul în fapt al mai multor societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu, astfel încât firmele respective să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea.

L.C.

Citeşte şi:

Şefa APIA reţinută pentru corupţie are toată familia angajată la stat

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tase sper sa moara ma-ta de cancer.
0
1
Pe Puflene administratorul Puflene Resort cand il condamnati, a luat fonduri si inca mai are datorii la furnizorii de materiale iar banii din fonduri i-a folosit in scopuri personale. Stiu ca pe acolo va faceti concediile dar totusi cineva a ramas cinstit in Tulcea?
4
0
Cu boticu asta micu - A folosit si lindicu - Si-a facut bani cu temei - Pentru-ai nostri PSD ei.
3
1
Sa mergeti cu pachet la asta la targsor si va astepta ea in camera intima,pe rand ,nu toti odata
3
1
daca intrati in makidonimea de la APIA Constanta nu o sa aveti loc la Poarta Alba sa ii cazati pe toti sa vedeti acolo furtisaguri si aranjamente, pacat ac saracii au platit bani grei ptr posturile alea , altii au asteptat ani de zile sa le faca papu rost de un loc caldut a se citi unde se iau spagi la greu
5
0
sper sa faca cancer, sa aiba o moarte lenta dureroasa si o viata de saracie ii doresc, mizerabila penala. sper sa prinzi niste tiganci dalea in puscarie sa te futa in pizda cu coada de matura ,cand o sa iesi si vezi pula, sa sari pe geam. HUUUAAA FAA jigodie animala, sa te mananc bolile, ma pisss pe tine fa. Sefa, si pe cine ti-a dat viata ma pis, pe neamu tau de penala , canceru in voi.
4
6
Si la Harsova jud Constanta este o caracatita mafiota in cardisie cu primarii din comunele din jur face acte dupa bunul plac si impart fondurile europene cec este si el mina in mina caracatita judetului Constanta inca este vie si primarii corupti in functii.
4
0
Cu botu ala e buna de pus la supt pina retrocedeaza toti banii furati .
6
2
si nu ar fisingurul idiot, prin toate structurile statului casiti asemenea probleme pe care cine sa le verifice si ancheteze ? portocala ori cornuta kovesi ce nu vor sa plece ca si calaul basescu
7
0
Ce bot are...km intregi de ... au trecut pe acolo
8
3
alde makidonimea de la cta cand intrati in ei?
25
3
Dar faceti un invetar la ANR sa vedeti cate famili lucreaza,tata,mama,fica,fiu,nora,ginere dai intr-unul tipa toti.
19
2
Cam putin, pentru cat a furat madam !? Hal de sef APIA !! Repulsie maxima !
14
3
Parasuta a fost numita politic , la fel ca ceilalti membri ai familiei . Au fost sprijiniti cu un singur scop : sa fure , sa fure , sa fure ! Ar trebui impuscati , decapitati , trasi in teapa . Mama lor de javre liberale pesediste ...
25
4
Sper ca este condamnare cu suspendare. Este foarte frumoasa tipa, e pacat sa ajunga in puscarie.
9
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218