REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şefă de promoţie la Colegiul „Mircea cel Bătrân“, prima pe ţară la examenul de rezidenţiat

Şefă de promoţie la Colegiul „Mircea cel Bătrân“, prima pe ţară la examenul de rezidenţiat

Replica API 26 noiembrie 2020 | 00:04 15940

Fragilă şi rafinată, aşa ne apare tânăra care zâmbeşte atât din fotografiile de pe panourile cu olimpici internaţionali de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” cât şi, mai nou, din articolele care vorbesc despre performanţa ei: prima pe ţară la examenul de rezidenţiat.

Teodora Ilie

Pentru Teodora Ilie, a fi prima pe ţară nu e nici noutate, nici ceva ieşit din comun. Performanţa pentru ea se scrie în fiecare zi începând din anii de şcoală. În 2014, a făcut parte din lotul restrâns al României la Olimpiada Internaţională de Biologie din Bali - Indonezia de unde s-a întors cu medalia de bronz. Sfârşitul anilor de liceu a mai confirmat o performanţă pentru ea, alături de multe altele, şi anume aceea de a fi terminat studiile cu media 10, ca şefă de promoţie a unei serii foarte bune de elevi, mulţi dintre ei olimpici la diverse materii.

Extrem de sensibilă, sufletistă, om de echipă şi plină de pasiune pentru tot ce făcea în timpul liceului, acum, la începutul carierei medicale, visează să-şi pună toate aceste calităţi în slujba copiilor, alegându-şi ca domeniu de specializare, pediatria.

Absolventă a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” şi acum a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davilla” din Bucureşti, Teodora Ilie a obţinut 932 de puncte din totalul de 945 al examenului de rezidenţiat din acest an. Şi asta în condiţiile unei participări extrem de numeroase: 12 000 de candidaţi pentru 7000 de posturi.

Când a terminat liceul, ar fi putut pleca, asemenea multor tineri români, spre alte zări, întrucât se ştie că universităţile prestigioase din Europa sau Statele Unite sunt foarte interesate mai ales de absolvenţi cu potenţialul Teodorei, olimpici internaţionali.

Dar se pare că steagul tricolor pe care îl flutura cu mândrie la premierea olimpiadei din Indonezia i s-a lipit de suflet în aşa măsură încât îşi doreşte să-i ajute şi pe alţi viitori tineri români să afişeze acelaşi steag şi acelaşi zâmbet de împlinire mulţi ani de acum înainte.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana nu ai dat cu mucii in fasolenu te-ai simtit bine. Gandire de babuin limitat. Felicitari fetei!
1
0
Nu ai inteles! Gandeste! Nu scrie in articol ca este absolventa a Universitatii Ovidius din Constanta, ci a Universitatii Carol Davilla din Bucuresti, iar pentru rezidentiat s-a inscris tot la aceasta universitate. Deci ceea ce ai gasit tu nu este domiciliul, ci centrul universitar.
9
1
Mai verificati , e simplu. Punctajul maxim este 932 ,nu 945, iar prima este o persoana din Bucuresti. Constanta e pe pozitia 36 cu punctaj 913.
3
7
Promovati ba si voi mai multi tineri destepti, mai bine decat sa citesc despre toti boschetii de sarafu si toate vampele.
15
1
Felicitari! Succes in activitate!
20
1
Tanara,frumoasa si desteapta dar toate calitatile astea nu inseamna nimic daca vei fi un medic spagar,deci felicitari pentru teorie acum urmeaza sa arati si practic ca esti de nota 10.
14
2
fataaaa!!!!!
15
1
Felicitari, copil minunat. Sa ai mult noroc in viata. Si nu uitati - Colegiul Mircea ramane nr 1 !
21
2
Felicitari tie, parintilor si profesorilor! Cand vei fi medic, sa nu uiti sa fii om, zi de zi!
25
0
Felicitari!Bravo! Sa ajungi un medic bun si omenos
32
0
Bv copile.macar din cand in cand sa avem cu ce ne mandri in orasul asta ,ca de ciori si hoti suntem satui. bv parintilor care au crescut o . rusine Constantei ca a devenit un oras gri si puturos ,nici nu are saraca fata cu ce se mandri.
25
1
Bravo,fetita! Felicitari tie si parintilor tai!
33
1
felicitari, copil frumos!
36
1
Bravo , Sa fii sanatoasa !!!!!!
40
1
Felicitari!
44
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367