REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Șefa DSP: Dacă TURIȘTII au SIMPTOMATOLOGIE, să RĂMÂNĂ ACASĂ!

Șefa DSP: Dacă TURIȘTII au SIMPTOMATOLOGIE, să RĂMÂNĂ ACASĂ!

Replica API 5 august 2021 | 00:16 2765

În cadrul unei conferințe de presă susținută, miercuri, 4 iulie, de către prefectul județului Silviu Coșa, directorul DSP Cristina Schipor și șeful IPJ Constanța Adrian Glugă s-au discutat mai multe subiecte, printre care și intensificarea controalelor pe plajele de pe litoralul românesc. În cadrul acesteia, directorul DSP a declarat: „Fac apel la toți turiștii sa fie responsabili și dacă au simptomatologie să renunțe la concediu și să rămână acasă sau să își facă un test înainte de a veni pe litoral, să știe clar că nu sunt infectați”.

Cristina Schipor

„În apă sau pe plajă nu cred că își închipuie cineva că se va purta masca”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că în zona de litoral vor fi intensificate controalele și că nimeni nu poate interzice accesul pe plajă al cetățenilor. Totodată tot el spune că este greu de crezut că cineva ar sta cu mască pe plajă sau în apă. „Vom intensifica controalele pe litoral. Împiedicarea unui cetățean să intre pe plajă este o încălcare a prevederilor constituționale, iar o îmbulzeală în afara plajelor nu ar ajuta cu absolut nimic combaterea virusului. Organele de ordine vor lua măsurile conforme. În apă sau pe plajă nu cred că își închipuie cineva că se va purta masca. ABADL-ul administrează plaja și ei se ocupă de operatorii care își desfășoară activitatea pe plajă, în ceea ce privește distanțarea șezlongurilor”, a declarat Silviu Coșa prefectul județului Constanța.

Silviu Coșa prefectul județului Constanța

Șeful IPJ Constanța: Cele mai multe amenzi se dau în weekend-uri

„Am reluat instruirile cu operatorii economici. Avem peste 550 de operatori economici cu care am discutat și pe care i-am instruit. Acționăm în această perioadă cu peste 270 de polițiști, zilnic, la nivel de județ. Ponderea o reprezintă polițiștii de pe litoral. Cele mai multe sancțiuni sunt pe weekend, operatorilor economici care nu respectă măsurile respective. Facem apel către operatorii economici pentru respectarea textelor de lege. Polițiștii pe plajă, în patrule independente dar și în patrule mixte cu cei de la Jandarmerie. Facem recomandări tot timpul cu privire la respectarea măsurilor și acolo unde se încalcă aceste recomandări se procedează în consecință. Pe plajă pot fi amendați operatorii economici, inclusive de pe plajă. Au și fost aplicate astfel de amenzi, iar cuantumul pentru un organizator este de la 2.000 la 10.000 de lei. În apă e imposibil să intri după oameni. Au fost operatori care au fost sancționați contravențional și cel puțin de două ori pe zi. Facem apel către operatorii economici, dar și către cetățeni, să respecte măsurile în vigoare”, a declarat șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă.

Șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă

Turiștii cu simptomatologie să stea acasă

„Fac apel la toți turiștii sa fie responsabili și dacă au simptomatologie să renunțe la concediu și să rămână acasă sau să își facă un test înainte de a veni pe litoral, să știe clar că nu sunt infectați. Ca și procent sunt puțini turiști. Un turist care vine infectat, poate transmite altor turiști. În momentul în care ei vor merge acasă și se va demara o anchetă, ei vor declara că s-au îmbolnăvit în județul Constanța. Avem inspectori de la 2 Mai până la Năvodari pe teren. În ultima lună am avut 463 de controale, 126 de sancțiuni, dintre care 66 de avertismente, 60 de amenzi în cuantum de 153.530 lei. Facem un efort împreună cu Poliția de a conștientiza agenții economici și cetățenii că trebuie să respectăm măsurile. Nereguli au fost descoperite la cursurile de igienă, modalitatea de păstrare a produselor, de igienizare a spațiilor. Nu am făcut verificări pe plajă, la șezlonguri pentru că acesta este apanajul ABADL-ului.

Noi le-am sugerat privaților ce dețin unități de cazare să instituie o regulă că ar putea să facă dovada vaccinării, a testării sau să aducă dovada că au avut boala. Nu putem impune, doar să sugerăm”, a declarat Cristina Schipor, șefa DSP Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum testati vitelor?Cand C D C si F D A spun ca P C R a fost fake? Sper sa-i vad la puscarie pe G a tes,ca pe tasu l-as fi vrut in scaun sau in fata la pluton pentru ce a facut, urmat de K laus Sc hwab G eorgica Sor osica fratele lu' Brucan si nu numai,apoi tot ce e Made in C hina si se afla acolo unde totul e Made in U S A,sa-i vedem cu tam-tam incolonarea spre G IT MO.
2
0
Raed arafat homosexual dovedit ..voi ai cam cantati in struna
6
0
Ce desteapta e gagica! Sigur nu a luat Nobelul pentru medicina?
19
0
"dna"schipor,o neavenita,astepta ca angajatii acum cativa ani,sa-i deschida usa institutiei cand ea sosea la program,altfel era ofuscata,o"vedeta",fara pregatire corecta,in domeniu.Daca nu se publica post-ul,ok,fac screen shoot,il public Altundeva,o martaloaga,lipsita de profesionalism ca post ocupat-pt.Partid,o neica-nimenea profesional pt.postul de conducere,Partidul sa traiasca!Ca ea,cu"e"mic,sunt sute,in conducerile institutiilor RO.Politic.Si-atat.Nulitati.Medici,putini,sustin postul astora,involuntar,tacit,daca-i iei la bani marunti,pe aspect medical,sunt.."-infinit"."Sefa DSP".
15
1
Ce se sterg comentariile la doamna "sefa" economista Schipor!!!!
18
1
Sa stea acasa !!!!
11
3
Da da, vezi sa nu! Mai bine dam si la altii decat sa ramanem cu concediul nefacut!
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920