rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Tată şi fiică, judecaţi pentru falsuri

Şefa PMP din Kogălniceanu, Elisabeta Şapte, ACUZATĂ că a obţinut fonduri APIA cu semnătura unei femei care e moartă de 50 de ani!

Nu eşti din Mihail Kogălniceanu (judeţul Constanţa), dacă nu ai auzit vreodată de fraţii Caratană, care, din câte se pare, făceau legea în zonă. Cine poate spune că nu a auzit vreodată de „isprăvile” acestora, începând cu scandalurile din sediul Poliţiei, urmate de sechestrarea ciobanilor pe care i-au transformat în sclavi, apoi dosarul pentru fraudă electorală, când au fost acuzaţi că au mituit alegătorii în vederea sprijinirii în alegeri a un anumit candidat la primărie, iar lista poate continua. Dar ca să ocupi o ditamai suprafaţa de teren agricol, aparţinând altcuiva, în baza unui contract falsificat, cu semnătura unei persoane care, în realitate, este moartă de aproape 50 de ani, şi să mai obţi şi bani de la APIA în baza acestor falsuri, este prea de tot!

Vorbim despre Mihăiţă Caratană, fermierul în vârstă de 52 de ani, din Mihail Kogălniceanu, trimis în judecată împreună cu fiica lui, Elisabeta Şapte, de 27 de ani, consilir local din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi preşedinte al acestuia la nivel local, ambii acuzaţi de falsuri în înscrisuri sub semnătură privată. Cei doi au fost trimişi în judecată în vara anului trecut, în urma unei plângeri penale, formulată, după cum spuneam, în urma unor falsuri grosolane care le-au adus beneficii materiale.

S-au contrazis în declaraţii

În fapt, o constănţeancă, Adriana Elena Alexe (care moşteneşte o suprafaţă de teren de 10 hectare, în extravilanul localităţii Târguşor, de la bunica sa, Marghioala Lupu), acuză faptul că Mihăiţă Caratană i-a ocupat terenul respectiv, ba l-a şi exploatat, cultivând cereale şi obţinând fonduri APIA pe baza lui. Potrivit rechizitoriului din dosar, între Adriana Elena Alexe şi Mihăiţă Caratană a existat, la un moment dat, un contract de arendă, între 2008 şi 2012, dar după expirarea acestuia, Caratană nu a mai vrut să-l prelungească. În 2013, Mihăiţă Caratană şi fiica acestuia, Elisabeta Şapte, au întocmit în fals un contract de arendă, pentru următorii 5 ani.

Părţile contractului erau, pe deoparte, bunica defunctă a proprietarei, Marghioala Lupu, iar de cealaltă parte, Elisabeta Şapte, fiica lui Caratană şi consilier local. Potrivit procurorilor, înscrisul era în mod evident falsificat, în condiţiile în care Marghioala Lupu nu putea semna un contract în 2013, fiind moartă încă din 1970. Audiată iniţial ca martor, Elisabeta Şapte a delarat că nu are cunoştinţă despre acest contract, însă a fost contrazisă chiar de către mama ei, Carmen Caratană, care a declarat anchetatorilor că amândouă au fost la Primăria Târguşor, pentru înregistrarea aşa-zisului contract. La rândul lui, Mihăiţă Caratană a declarat că, de fapt, a stabilit cu proprietara terenului să prelungească contractul şi că aceasta i-ar fi spus să semneze el în locul ei. Numai că el, din greşeală, a trecut numele bunicii ei!

Potrivit documentelor depuse la dosar, în septembrie 2015, Adriana Elena Alexe l-a notificat pe Caratană ca în termen de 5 zile să elibereze terenul proprietate personală. Potrivit acesteia, Caratană s-a folosit de acest teren în perioada 2012 – 2015, obţinând profit, fără a avea contract de arendă. Femeia a mai solicitat despăgubiri în valoare de 35.000 lei. Numai că, acum, Caratană invocă prescrierea dreptului material la acţiune, pentru anul 2012, însă instanţa i-a respins acţiunea ca nefondată.

A indus în eroare un funcţionar public – martor în proces

Odată cu trimiterea dosarului în instanţă, cercetarea judecătorească a scos la lumină şi alte aspecte. Pe data de 31 ianuarie a.c., instanţa a audiat-o ca martor pe Elena Iacobici, o fostă angajată a Primăriei Târguşor, care ocupa funcţia de inspector la Registrul Agricol în perioada când au fost comise faptele menţionate în rechizitoriu. Martora a declarat că, în 2013, la Primăria Târguşor s-au prezentat Elisabeta Şapte, împreună cu mama ei, Carmen Caratană, cu un contract de arendă unde Elisabeta apărea ca arendaş, iar arendator era o persoană despre care, ulterior, avea să afle că era decedată.

Contractul era deja semnat când a fost depus, potrivit martorei, astfel că nu avea de unde să ştie cine este partea cealaltă din contract. După înregistrarea lui, fiica lui Caratană a mai solicitat şi o adeverinţă necesară obţinerii de fonduri de la APIA. Fosta angajată a primăriei a mai declarat în faţa instanţei că, după jumătate de an, la Registrul Agricol s-a prezentat o altă femeie, Adriana Elena Alexe (reclamanta n.r.) care s-a interesat de terenul respectiv, moment în care aceasta a avut surpirza să afel că este arendat, deşi nu semnase nici un nou contract în acest sens. Abia atunci a aflat şi fosta angajată a primăriei că a fost martora comiterii unei infracţiuni de fals, respectiv faptul că una din părţile contractului era moartă de 43 de ani la semnarea acestuia!

Acuzaţii şi subvenţii

În mod concret, în acest dosar penal, în sarcina lui Mihăiţă Caratană s-a reţinut că, în anul 2013, a făcut un contract şi a falsificat semnătura bunicii reclamantei, pe care l-a dat fiicei sale pentru a-l înregistra la Primăria Târguşor, pe data de 15 mai 2013. În sarcina fiicei sale, Elisabeta Şapte, s-a reţinut că pe aceeaşi dată, s-a deplasat la primăria menţionată unde a înregistrat contractul de arendă nr. 5714/15.05.2013, cunoscând faptul că acesta este fals, a indus în eroare funcţionarii primăriei şi a solicitat o adeverinţă pentru o suprafaţă totală de 59 de hectare de teren agricol, incluzând în aceasta şi terenul de 10 hectare aparţinând Adrianei Alexe.

Pentru această suprafaţă totală, Elisabeta Şapte a obţinut de la APIA o subvenţie în cuantum de 57255,36 lei, pentru anul 2013. Pentru a completa materialul probator, la ultimul termen de judecată, de pe data de 14 februarie, s-a pus în discuţie posibilitatea de a se solicita de la APIA informaţii despre persoanele care au cerut subvenţii pentru terenul respectiv, în perioada 2007 – 2015, dar şi despre persoanele care au primit subvenţiile respective.

Şeful de partid Palaz nu ştia nimic despre dosar

După cum spuneam, Elisabeta Şapte, fiica lui Caratană, ocupă funcţia de consilier local şi preşedinte al PMP la nivel local. Dar, din câte se pare, şeful său de partid, Claudiu Palaz, nu ştia nimic despre faptul că femeia este trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi că pătează imaginea partidului din care face parte, ba mai ocupă şi o funcţie în cadrul acestuia „Habar nu aveam de asta. Nu mi-a zis nimeni nimic”, ne-a declarat Palaz.

De precizat că Mihăiţă Caratană, împreună cu fratele său, Mişu Caratană, dar şi cu soţul fiicei sale – Cristian Enache Şapte, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, în dosarul ciobanilor ţinuţi în regim de sclavie, la fermele lor de la Kogălniceanu. Mihăiţă Caratană are de ispăşit 9 ani de închisoare, iar ginerele său, Cristian Enache Şapte, a fost condamnat la 8 ani de detenţie.

Daniel ALBU

vineri, 23 februarie 201811447
Comentarii

00Cristi(29 sep 12:04)
DUMITRU CACIANDONE ....
01Radu(14 mar 09:41)
Primiti spaga sa stergeti comentariile ?
18Gigi Karacostea(24 feb 16:00)
UN CETATEAN ESTE GIGI KARAKOSTEA DE LA PALAZU . Este un jegos de om care mananca cacat pentru ca a fost dat la o parte de primarita si nu are curaj sa spuna in fata . Karakostea si fiul lui popo sunt perversi si asa minte fraieri sa se duca la puscaria aia de discoteca de pe camp .
05Aoleu(24 feb 10:22)
Va futu-va-n gura de hoti!
016Pufta neam spurcat !(23 feb 20:49)
Machidoni imputiti care put a cacareze de oaie cu jegu sub unghii ca cacatil de caine ! Astia , cu toate milioanele lor de euro .... tot tembeli ramain ! Parasuta asta de 27 de ani vindea anul trecut cas si lapte la piata din tomis 3 ! Ce bot de muista are !
28Coco Jambo(23 feb 20:34)
Se vorbeste prin targ ca frumoasa Elisabeta ar avea o relatie fff speciala cu casarul gigolo Pufleanu de la Targusor. Ciocnirea are loc la hotel Royal din C-ta!
010Machedonii(23 feb 19:41)
Care daca ies din Constanta se pierd cu toti banii lor!
13Karl(23 feb 17:26)
El nare habar da saraaaacu inocent.Fimiar sciiirba.
01gfhjk(23 feb 14:54)
Ciumat esto tu, de prostrie prostule Mai e unu, IPS di la Gheorghiteni, pe ala nu l ai reperat din fonduri ?
43Gicu(23 feb 13:40)
Cum adica este de la PMP,nu de la ciuma sorie?! Adica este de la cei cu statul de drept Basisto-Iohanist? Pai atunci nu trebuie sa fie luata pe sus,ci efectiv propulsata sus. Cine se leaga de orice hot din alte partide decat PSD,sa intre la bulau! Orice criminal ,daca se dovedeste ca face parte din opozitia de azi,trebuie sa aiba imunitate pe viata !
16Costi(23 feb 12:52)
Faruk Mutalup isi baga nevasta sa o faca cu doi seara de seara urla ca o nebuna trezeste toti locatarii
418Robert(23 feb 12:21)
Cum dracu sa te cheme Sapte?
55imi place(23 feb 12:16)
sotia lui victor e frumoasa rau.e de la nivodari.lucra la primarie
07liviu(23 feb 11:51)
diana de la cernavoda , o sugativa de nu se poate , o suge prin birouri de nu ti vine sa crezi
119Favorito(23 feb 11:32)
Ce buze are mekedoanka, iti dai seama ce vacuu face?
222Cristina Stere(23 feb 11:19)
Are Palaz numai scursuri alaturi de el in PMP.La Costinesti pe Ser Alina, la Targusor pe aceasta machedoanca Sapte Elisabeta s.m.d.Astias oameni cu care defileaza si mai vroia sa castige o parte din primarii.Niciodata cu astfel de zdrente !
225guliu(23 feb 11:09)
ce se mai aude de dosarul lui Gigi Enache cu fabrica de tigari? a dat destula spaga sa l inchida?
216Dude(23 feb 10:46)
O cioara ... ce sa ceri , ciorile astea si jegurile din guvern trebuie incendiati in casele lor .. doar asa o sa scapam de jeguri .
514BANIAS M(23 feb 10:15)
CE VA MAI MIRA UITATI CIN II IN CONS DE ADMIN LA PRIM CTA II FECALA PALAZ SPUGA LUI BASESCU SI NIMIC MAI MULT.INCASATOR DE SAL PE NE MUNCA PE NIIIIMIC.
325Nelutu(23 feb 10:07)
Caratana a fost sponsorul primaritei! Asa a castigat Ancutza alegerile! Drept rasplata i-a dat o vulcanizare in comuna, 3 terenuri la padure si altele.De actele lor la Apia se ocupa chiar sotul primaritei!!
116umiran(23 feb 09:31)
v-am facut prostilor.pufta iei pe viata acum si bonus vine si fiita.mai injuri pe muri fraiere?te-a facut cu parnaie la tot neamul tau.
422Vlad(23 feb 09:15)
Aceasta consilera cu cap de oaie este cea mai proasta din clanul penalilor caratana.
325cercetati(23 feb 08:40)
primarita ancuta cunoaste si dicteaza toate smenurile
220Frimo(23 feb 08:27)
Plaga acestui judet.
217Taceti(23 feb 08:13)
Bai husanilor. A obtinut fata voturi si are PMP incredere in ea sau nu? Este consilier deci i-ati dat votul asa ca tacere va rog. PMP este pe val si va castiga alegerile
432Boul din foto este Pufta ?(23 feb 07:16)
Daca semianalfabeta aia de SAPTE ELISABETA care vindea branza in PiataTomis lll, a ajuns consiliera ... atunci mai bine inchideti Primaria ! Bivolii aia de CACAratana si-au cam largit gaozul la Poarta Alba . Iar raman mieii nevanduti de Paste ...
114Mache(23 feb 07:12)
Esti fata mare?
433Sebi(23 feb 06:40)
Ce fata de bidon are machidoanca asta slinoasa!
334Ptr kogalniceni(23 feb 06:36)
Aceasta familie merita impuscati,toti,ptr ceeace le-au facut ciobanilor,ptr faptul CA sint o familie de mafioti,care fac ei legile in Kogalniceni,merita stirpiti rasa asta nenorocita,ma refer in exclusivitate la aceasta familie de puroi,de criminali
2511O pla(23 feb 06:06)
Machidonii mandria Dobrogei.
412Pt Marcela(23 feb 04:28)
Fata, ne-ai pus pe jar cu Mutalap asta. Banuiesc ca e o capatana de oaie mongola, dar ce e cu fetitele si unde e Miraj???
211Marcela(23 feb 01:54)
Faruk Mutalap talibanul constantei, ce faci umbli cu audi a7 prin zapada ? pe unde te duci lasi pozitia aprinsa, vrei sa pari mai interesant ciobanule? Vrei sa fii vazut ... chiria la miraj cand mi-o platesti? Acolo iti tii fetitele?
910Noname(23 feb 01:47)
Continutul articolului ma lasa rece, insa domnule jurnalist, ati terminat o facultate de aveti aceasta meserie! Macar redactati-va articolul corect gramatical.."CARORA, din cate se pare.."
023APIAmafiota(23 feb 01:28)
Peste tot in judet si tara sant angajati apia sefi de asociatii si cu primarii sifoneaza bani de la apia de pe izlazuri si terenurile care nu sant ale lor talharind banii taranilor mergeti la Harsova acolo este o gasca de hoti apia .
118silicon in buze si tzatze are(23 feb 01:25)
Sefa PaMPa tine piept la seful ei inmuiat de plescoi?
417Elisabeta curva(23 feb 00:50)
Eu sunt sapte si am facut-o cu sapte odata !
mai mult...Replica
21 apr 18:27ReplicaINCENDIU într-un apartament: o persoană a fost găsită în stop cardio-respirator!

Un incendiu a izbucnit duminică, 21 aprilie a.c., într-un apartament din municipiul Constanța. Pe strada Soveja la...2112

21 apr 21:02ReplicaMasacru în Sri Lanka, în duminica Paştelui Catolic. Bilanțul morților a depășit 200. Au fost arestați 7 suspecți781
21 apr 12:25ReplicaÎn week-end, șoselele Constanței INVADATE DE ȘOFERI BEȚI!1880
21 apr 12:25ReplicaPacient beat, ajuns la Urgență cu un cuțit!

Polițiștii Secției 3 Poliției Constanța au fost sesizați, sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orei 12,00, de...961

20 apr 09:18ReplicaVIDEO. CARAMBOL cu cinci mașini în Mangalia! Una s-a răsturnat!5487
20 apr 15:56ReplicaAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI4163
20 apr 15:58ReplicaUn șofer BĂUT a făcut prăpăd în fața Postului de Poliție Negru Vodă! VIDEO

Un bărbat de 50 de ani a condus un autoturism pe DN38, dinspre Comana către Negru Vodă iar la un moment dat,...1310

20 apr 13:40ReplicaUn tren a deraiat între stațiile Năvodari și Constanța. VIDEO1943
20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO1658
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!

Doi bărbați condamnați pentru înșelăciune și uz de fals, după ce au obținut credite bancare de la CEC Bank SA...3931

20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc1306
20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!901
Vremea
8.4°4.4° - 8.4° duminică, 21 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 44%
Vânt: 4.93 m/s din SE
Presiune: 1022.274 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...403

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...572

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...364

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...488

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2429

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1308

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...401

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...730

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...512

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...386

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...534

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....385

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...593

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1775

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...957

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...506

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...556

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...454

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...518

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...569

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...507

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...531

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...984

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...564

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....330

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...386

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...285

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...398

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...278

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...395

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...274

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...337

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...378

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...267

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...254

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...282

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...273

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...281

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...291

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...258

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...250

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...257

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...259

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...262

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1629

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1333

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...865

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1459

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3993

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2392

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7372

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3167

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5040

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2029